Projekat izgradnje kišnog kolektora je jedan od najvažnijih projekata Grada. Trenutno su u toku radovi na Južnom kišnom kolektoru čijom izgradnjom grad neće više biti ugrožen prilikom velikih atmosferskih padavina. Vrednost izgradnje ovog kolektora je preko 200 miliona dinara. Radovi napreduju i trenutno se završava jedna faza radova na delu kod MIP-a u dužini od preko jednog kilometra. Projekat kišne kanalizacije, tzv, Južni kolektor ide od uliva u Brežanski kanal do supermarketa Roda. Vrednost ove investicije je preko 96 miliona dinara. Završavaju se radovi u dužini od oko dva kilometara, a sada je završena prva faza u dužini od oko jedan kilometar. Ugrađuju se betonske cevi profila od oko 1200 mm. Prelazi se ulica Đure Đakovića i ulazi se u drugi deo Industrijske zone.

– Očekujemo da se završetkom ovog kolektora reše svi problemi u gradu sa bujičnim vodama a posebno na brdu Čačalica. Nakon izgradnje Južnog kolektora u planu je da se već sledeće godine radi i na izgradnji Severnog kolektora, koji će ići do Sopota i ulice Vojske Jugoslavije, izjavio je gradonačelnik Spasović.

Gradski hipodrom je jedna od najposećenijih turističkih lokacija u Požarevcu i zato se iz godine u godinu sve više ulaže na toj lokaciji. Ove godine je u planu i sređivanje trotoara na ulazu u Hipodrom iz pravca Moravske ulice i to u dužini od preko 300 metara odnosno 600 metara kvadratnih. Spasović je naglasio da uskoro počinju i drugi infrastrukturni radovi na asfaltiranju iza tribina kao i završetak projekta za novi gradski hipodrom.

Ukupna vrednost svih planiranih radova je preko 8,5 miliona dinara, sledeće godine biće gotov i projekat za novi hipodrom.

U toku 2016. postavljena je rasveta na samom ulazu u grad na takozvanoj LJubičevskoj petlji, prošle godine rešavala su se pravno imovinska pitanja kao i izrada projekta za nastavak osvetljenja ulaza u Požarevac. Projekti su završeni kao i javne nabavke i stekli su se uslovi da grad napokon dobije novu i modernu rasvetu koja će pre svega uticati i na bezbednost a i na uštedu.