Koje su serije najviše reprizirane na RTS? 1Foto: Wikipedia

Ova serija emitovana je na RTS ukupno 14 puta, a zanimljivo je da je to bilo samo u poslednjih deset godina jer u periodu od 2003. do 2010. nije bila prikazivana.

Na drugom mestu po rekordnosti repriziranja našla se serija „Vruć vetar“ koja je u poslednjih 17 godina prikazana 12 puta.

Treće mesto dele serije koje su u istom periodu reprizirane po 10 puta, a to su „Bela lađa“, i „Srećni ljudi“.

Po devet puta gledaoci su od 2003. godine na RTS mogli da gledaju ostvarenja „Greh njene majke“, „Porodično blago“ i „Stižu dolari“.

Serije „Moj rođak sa sela“, „Policajac sa Petlovog brda“ i „Ranjeni orao“ prikazivane su po osam puta, a sedam repriza imale su „Selo gori a baba se češlja“, „Bolji život“, „Otpisani“ i „Ono kao ljubav“.

Domaće serije na RTS inače su, prema rezultatima merenja, pored sportskih programa, najgledaniji TV formati u Srbiji iz godine u godinu.

Prema podacima agencije Nielsen Audience Measurement koje je dobio Danas, među 20 najgledanijih programa od 2003. do 2019. nalazi se sedam domaćih serija.

Na prvom mestu, odnosno ono što je bilo najgledanije u Srbiji, u poslednjih 17 godina, jeste domaća serija „Ranjeni orao“ koja je prikazivana na RTS1 2009. godine. Na drugom i trećem mestu su takođe dve domaće serije iz 2009. godine – „Selo gori, a baba se češlja“ i „Moj rođak sa sela“.

Četvrta pozicija, prema merenjima Nielsena, pripala je seriji „Greh njene majke“ (2010), a peta „Beloj lađi“ (2009).

Od domaćih serija u vrhu gledanosti, prema podacima Nielsena, su i „Stižu dolari“ na 14. poziciji i „Zona Zamfirova“ na 18. mestu.

Slično je, kako pokazuju podaci iste agencije, bilo i u prošloj godini. U 20 najgledanijih programa našle su serije „Junaci našeg doba“ koja je na šestom mestu, „Bela lađa“ i „Kralj Petar I“ na 11. i 13. poziciji. Na 17. mestu je serija „Greh njene majke“.