Komlenski: Istopolni brakovi donose jako ružne stvari u budućnosti za ljudski rod 1Foto: Printscreen/ YouTube/ Pokret socijalista

Poslanik Pokreta socijalista u Skupštini Srbije Đorđe Komlenski, u okviru rubrike sajta Danasa „Šta kažu o…“, ističe da se protivi legalizaciji prostitucije, ali i da podržava uvođenje obavezno služenje vojnog roka kao i da je za legalizaciju marihuane u medicinske svrhe u slučaju nadzora stručnjaka.

Da li ste za legalizaciju prostitucije? 

– Ne, apsolutno sam protiv toga. Smatram da jeste pitanje, ključno pitanje morala. Ne bih hteo da živim u državi u kojoj bi veća količina naplaćenog poreza, kad bi se legalizovala prostitucija, bila važnija od borbe protiv prostitucijei prodaje ljudskog tela.

Da li ste za legalizaciju marihuane u medicinske svrhe?

Da, ali pod strogo određenim uslovima i medicinskim nadzorom. Znači ne na način na koji se koriste suplementi u slobodnoj prodaji ili na takav nekakav sličan način gde bi to korišćene marihuane u medicinske svrhe svako od nas radio po sopstvenom nahođenju bez saglasnosti lekara.

Da li ste za legalizaciju istopolnih brakova?

Ne, mislim da je to i neustavno i mislim da za tako nešto ne postoji nikakva zakonska potreba i čini mi se da je to put ka potpunoj dezintegraciji potrebe za postojanjem uobičajene bračne zajednice muška i žene i mislim da to može da donese samo jako, jako ružne stvari u budućnosti kad je u pitanju ljudski rod.

Da li ste za vraćanje obaveznog vojnog roka?

Jesam, ne baš u potpunosti na način kako se vojni rok služio u moje vreme, kada sam ja išao u vojsku. Mislim da današnja vojna doktrina ne podrazumeva potrebu da to traje 12 ili 15 meseci, ali u svakom slučaju za jedan modifikovani vid obuke svakog, da bude osposobljen za služenje svojoj domovini, jesam. Biću čak i pretenciozan i reći da je period od tri, četiri meseca dovoljan.

Da li ste za registraciju srednjeg pola u zvaničnim ličnim dokumentima?

Ja zaista ne znam šta bi to moglo da znači, sa medicinske strane, kada pričamo o polu i značenju pola, kada pođemo od banalne stvari izvod iz matične knjige rođenih ili lične karte, pol nije određen našom sopstvenom voljom ili poimanjem šta smo i ko smo nego onim što je medicina definisala šta su karakteristike muškarca i žene. Naravno tamo gde, pošto se susrećemo s tim danas, postoje situacije da određene osobe menjaju pol, naravno ta mogućnost postoji i s tim jesam saglasan. Kada medicina kaže da postoje bitni razlozi da se promeni pol, to je u redu ali da se svako od nas izjašnjava o tome šta on za sebe smatra – dal je muško ili žensko ili ono, stvarno ne znam kako bih definisao srednji pol, to nije pitanje političke opredeljenosti, državnosti, ljudske slobode onda bismo sve propise koji određuje šta pišu u ličnoj karti morali na potpuno drugi način da koncipiramo.

Šta mislite o rijaliti programu kao TV žanru?

Ja to stvarno ne pratim. To jeste sloboda izbora svakoga od nas, koji će mu TV kanal biti uključen. Niko nije prisiljen da gleda bilo šta, od ozbiljnih političkih emisija, informativnih emisija, rijaliti šoua. Svako ima svoj izbor, mogućnost da isključi ili promeni kanal i da gleda ono što mu odgovara. Ja to ne pratim i to je moje opredeljenje ali to naravno ne isključuje pravo drugih da im se to svidja.

Da li ste za uvođenje eutanazije?

Saglasan, za to sam. Naravno uz najrigorozniju moguću kontrolu kako bi se izbegao svaki mogući vid zloupotrebe.

Komentari

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.

6 reagovanja na “Komlenski: Istopolni brakovi donose jako ružne stvari u budućnosti za ljudski rod”

  1. Donece PREMIJERKA super zakon za koji ce SNS- ovci zdusno glasati u skupstini uz nadmetanje ko ce lepsi govor da odrzi

  2. Zanimljivo je videti da su u Sbiji, i posle svih ovih decenija, tzv. „socijalisti“ u stvari konzervativci.

    • Nema ovde uskogrudosti, šta više, stavovi su dobro i zrelo promišljeni. Lepo je pročitati zdravo i jednostavno razmišljanje.

Komentari

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.