Kompanija MOL Srbija i Agencija za bezbednost saobraćaja potpisale Protokol o saradnji 1(BETAPHOTO/MILOS MISKOV/DS)

Kompanija MOL Srbija danas je saopštila da je sa Agencijom za bezbednost saobraćaja potpisala Protokol o saradnji u projektima kojima se promoviše bezbednost svih učesnika u saobraćaju.

Jedna od prvih projekata biće „Igra je za decu, dečiji život nije igra“ koji omogućava roditeljima vozačima da na servisnim stanicama MOL-a provere da li su dobro postavili dečija sedišta u vozila, dobiju podršku prilikom instaliranja sedišta, ali i savet i informaciju kako da dete bude bezbedno tokom vožnje.

„MOL Srbija, kao društveno odgovorna kompanija, svojim delovanjem podržava inicijative za podizanje bezbednosti u saobraćaju, a pogotovo kada je reč o najmlađima. Važno nam je da svi naši potrošači budu zadovoljni uslugom koju dobijaju na stanicama, ali nam je još važnije da bezbedno nastave put“, rekla je vršioc dužnosti direktora MOL Srbije Nataša Vukšić.

U saopštenju je navedeno da su istraživanja pokazala da se pravilnom upotrebom auto sedišta smanjuje smrtnost dece pri sudarima za preko 50 odsto, a novorođenčadi čak za oko 70 odsto

„Zadatak svih nas je podizanje svesti građana o važnosti bezbednog ponašanja u saobraćaju. Naročito nam je bitna bezbednost naše dece i zbog toga kontinuiramo radimo na edukaciji roditelja i ističemo važnost pravilnog korišćenja dečijh sedišta i važnost pravilnog prevoženja dece u automobilu. Saradnja sa MOL Srbijom omogućiće nam da poruku da je dečiji život u našim rukama prenesemo što većem broju roditelja“, rekla je direktorka Agencije za bezbednost saobraćaja Jasmina Milošević.

Komentari

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.