Korona i u domu za stare u Kruševcu? 1Foto: Pixabay/Geralt

Štab za vanredne situacije u Kruševcu izdao je danas naredbu Opštoj bolnici da pregleda korisnike kruševačkog Gerontološkog centra koji imaju pozitivan nalaz na KOVID 19, što posredno ukazuje da je virus ušao u tu ustanovu, mada to to niko od loklanih funkcionera nije potvrdio.

Kruševačkom Gerontološkom centru naloženo je da „postupi po po preporukama i instrukcijama Zavoda za javno zdravlje u smislu prevencije od širenja zaraze KOVID 19, kako među korisnicima tako i među zaposlenima“.

Opštoj Bolnici naloženo je da opredeli jedan stručni tim koji će, kako je navedeno, da pregleda korisnike kojima je potvrđen pozitivan nalaz na korona virus.

Takođe, naloženo je i da se, ukoliko je potrebno da se uradi rentgenski snimak za nekog od korisnika u KOVID ambulanti, to uradi u noćnoj smeni kada nema redovnih pacijenata, u dogovoru sa Domom zdravlja.

Naredba Štaba je i da Dom zdravlja i Opšta bolnica od sutra opredelo po jednog lekara i po tri medicinska tehničara kao ispomoć medicinskom osoblju Gerontološkog centra, koji će raditi po jednu smenu sa korisnicima te ustanove kod kojih je potvrđeno prisustvo korona virusa.

Pripadnicima Vojske Srbije – Granizon Kruševac, naloženo je uspostavljanje dvadesetčetvoročasovnog obezbeđenje objekta Gerontološkog centra, Veterinarskoj stanici da dva puta dnevno dezinfikuje unutrašnjeg prostora ustanove, a Javnom komunalnom preduzeću da jednom dnevno dezinfikuje dvorište.

O tačnom broju zaraženih u Gerontološkom centru, kao i o tome da li među obolelima ima i zaposlenih u toj ustanovi, nadležni se dosad nisu oglasili.

Komentari

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.

4 reagovanja na “Korona i u domu za stare u Kruševcu?”

    • Molim Vas da nas podsetite? Posto je mnogo slavnih likova rodjeno ovde.. Ako aludirate na Gasica (bez obzira sto SNS ne podnosim), malo ste se zeznuli. Taj toliko brine da njegovoj porodici bude dobro, da ce ciniti sve sto moze da zastiti sirenje virusa. Pobogu, covek gradi imperije na nekoliko krusevackih lokacija, a Vi mislite da ce sebi zeleti da unisti biznis jer je SNS-ovac!? Pa on zivi ovde, njegova deca zive ovde, njegov brat zivi ovde…. Oni imaju toliko poslova, da im je najmanje trebao virus da im poremeti biznis. Drugi su oni koji potpisuju, oni koji prenose svesno i nesvesno… To da li cete znati da zadovoljite svoju znatizelju, ne znaci da se krije. Ako zelite da pomognete i volontirate, onda se javite i bunite. Ako ste posmatrac, pokrijte se i cutite.

    • Boksi druze da ti kaze Krusevljanin… Direktorka gc Krusevac gospodja Jelena, je supruga od najboljeg Gasicevog prijatelja i Bata im je vencani kum… On je bio direktor vp doma Krusevac, a sad je glavni u Srbiji za zatvore, a gospodja je veliki partijski strucnjak… Samo da vidis ko su direktori javnih preduzeca i lokalnih ustanova u Krusevcu… Sve starlete, mutavci i klimoglavci kao i u celoj Srbiji… E zato sto nam narod lece moleri i starlete, zato smo tu gde jesmo… Nijr bitno kolko si skolovan i strucan bitno je samo da si drug clan srpske narodne sekte..

  1. Nikako mi nije jasno zasto se u svim medijima stari ljudi prikazuju iskljucivo snimljeni s ledja??? Ako je to neka moda, vec je vreme da se promeni. Godinama vec gledamo takve fotose.

Komentari

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.