Kraljevo: Veliko interesovanje za kreativne radionice za najmlađe 1

Pet tematskih radionica planiranih za narednih deset dana zimskog školskog raspusta imaju za cilj da podstaknu najmlađe da se, bar na dva sata, odvoje od sveprisutnih mobilnih telefona i da to vreme iskoriste za upoznavnje sa nekoliko kreativnih veština poput, recimo, bojenja stakla, izrade predmeta od papira ili upoznavanje sa osnovama pantomime i nekih društvenih igra.

Na današnjoj, prvo od pet planiranih radionica, najmlađi su se upoznali i prakično uvežbavali osnovne tehnike bojenja na staklu. Za sredu su planirane društvene igre a u petak je predviđeno upoznavanje sa tehnikama izrade predmeta i ukrasa od papira. Program se nastavlja u idući ponedeljak i sredu.

Već prvog dana odziv dece iznenadio je i organizatore iz Kulturnog centra „Ribnica“ koji su, planirali da radionice realizuju u njihovoj biblioteci ali su bili prinuđeni da, zbog velikog interesovanja, radionicu održe u većem prostoru svoje Galerije.

Na taj način su dobili i prvu potvrdu da je njihov program dobro koncipiran i planiran jer su uspeli da privuku veliki broj zainteresovane dece.

O tom su svoj sud rekli i brojni roditelji koji su dovodili mališane na radionicu istakavši da je ovo i pravi sadržaj i pravi tajming za njegovo održavanje. Jer, ovako koncipirani programi pored toga što edukuju najmlađe, u punoj meri pomažu i njihovim roditeljima kojima je, u ovo vreme besparice, sve teže da izdvoje koji dinar za odlazak na zimovanje van grada sa svojim mališanima.