Krik: Uhapšen Jotka zbog pokušaja ubistva 1Foto: Logo

NJima je određeno zadržavanje od 48 sati, objavljeno je ranije danas u policijskom saopštenju. Navodi se i da je poternica je raspisana za S.R. (1993) jer se sumnja da je direktni izvršilac ubistva Dejana Stankovića i njegovog sina Vojina.

Stanković je ubijen u junu ove godine ispred hotela „Golf“ u Kruševcu, a njegov sin mesec dana ranije ispred kafića u centru ovog grada. Ubijenom Stankoviću, koji je u poznat pod nadimkom Ždrokinac, sudilo se 2015. godine zbog ubistva Milutina Rokića, stomatologa iz Kruševca.

On je, međutim, oslobođen, najvećim delom zbog toga što sud nije mogao da utvrdi da li je DNK pronađen na mestu ubistva pripadao njemu ili njegovom bratu blizancu, prenosi KRIK. Grupa Zorana Jotića Jotke bila je jedna od najbrutalnijih u Srbiji, a formirana je devedesetih godina, navodi portal. Jotić je grupu osnovao sa Goranom Petrovićem Petom koji je ubijen 2015. godine u teretani hotela „Golf“ u Kruševcu, a njegovo ubistvo do danas nije rešeno. Jotić i Petrović najviše su se bavili naplaćivanjem reketa poznatim kruševačkim biznismenima, a žrtvama su pretili, bacali bombe na kuće, palili automobile, prenosi KRIK.

Članovi su se bavili i krijumčarenjem droge i oružja, piše u Beloj knjizi organizovanog kriminala, a veliki deo grupe uhapšen je tokom „Sablje“ i osuđen za reket i podmićivanje sudije Vrhovnog suda, podseća ovaj portal. Kako prenosi KRIK, Jotić je odležao kaznu i pre pola godine pušten je iz zatvora.