Foto: FoNet/Zoran Mrđa

Kako se navodi u saopštenju, Kuburović je navela da među optuženima i osuđenima za korupciju ima visokorangiranih funkcionera, kao što su sudije, javni tužioci, direktori javnih preduzeća, ali i pomoćnici ministra.

Ona je rekla da su za godinu dana primene novih zakonskih rešenja, od marta 2018. do marta 2019. godine, posebna odeljenja za suzbijanje korupcije donela 448 osuđujućih presuda protiv 523 osobe.

„Da je Srbija ostvarila napredak u borbi protiv korupcije, prepoznalo je i posebno telo Saveta Evrope GREKO (Grupa zemalja za borbu protiv korupcije), koje je u svom poslednjem izveštaju navelo da se Srbija više ne nalazi na listi globalno nezadovoljavajućih zemalja“, rekla je Kuburović.

Ona je dodala da će se Nacrt zakona o sprečavanju korupcije (novi naziv za Zakon o Agenciji za borbu protiv korupcije) uskoro naći pred poslanicima.

Fratini je pozdravio ostvarene rezultate i kazao da su oni od važni imajući u vidu da Evropska komisija priprema godišnji izveštaj o napretku Srbije u oblasti evrointegracija.

Povezani tekstovi