List Danas potpisao memorandum o zaštiti dece 1

List Danas i organizacija „Prijatelji dece Srbije“ potpisali su danas u prostorijama Zaštitnika građana Memorandum o prihvatanju dva dokumenta – Deca i mediji: Pravilnik protiv zloupotrebe dece u medijske svrhe i Kodeks o zaštiti dece od političke zloupotrebe.

Navedeni dokumenti, naveli su predstavnici Prijatelja dece Srbije, nastavak su prakse započete 1993. godine kada je prvi put potpisan sličan pravilnik, a potreba da se ona obnovi nastala je zbog činjenice da se slika deteta u medijima poslednjih godina naglo pogoršava, da se dete u medijima pojavljuje isključivo ili uglavnom kao žrtva i da se, u trci za gledanošću i tiražom, dovodi u bezbednosni rizik dodatnom medijskom viktimizacijom i otkrivanjem identiteta.

Ispred Danasa memorandum je potpisao urednik Društva Aleksandar Roknić. Memorandum je uz podršku Beogradske otvorene škole (BOŠ) i USAID-a pripremila organizacija Prijatelji dece Srbije.

Komentari

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.

Jedno reagovanje na “List Danas potpisao memorandum o zaštiti dece”

  1. Mogu da se kladim da će život dece svake godine biti sve teže i teže još ako ga danas se bori to znači totalna propast. Za sve što se danas zalagao uništeno je do srži u ovom sistemu ni bog otac im ne može pomoći ni njima ni bilo kome,što se grbavo rodi vreme ne ispravi.

Komentari

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.