Lončar: Nema potrebe za uvođenjem obavezne vakcinacije 1Foto: FoNet/ Božana Pavlica

Ministar zdravlja Zlatibor Lončar izjavio je večeras da u Srbiji nema potrebe za uvođenjem obavezne vakcinacije, jer zemlja ima dovoljno vakcina i dovoljno zainteresovanih za imunizaciju.

Naši građani i medicinski radnici su shvatili da je to jedini izlaz iz ove situacije, rekao je Lončar u emisiji Upitnik na RTS.

Prešli smo nivo od 65 odsto vakcinisanih medicinskih radnika, dodao je on i naglasio da je u proteklih nedelju dana kampanje taj broj vakcinisanih porastao za 20 odsto.

Najveći problem je bio sa mladim medicinskim sestrama zbog dezinformacija i širenje nepouzdanih informacija, plašile su se da će vakcinacija uticati na potomstvo, to je naš zaključak, predočio je Lončar.

Lončar je rekao da je umrlo 14 lekara koji su bili u kovid crvenim zonama, dok ostali preminuli lekari nisu imali nikakve dodirne tačke sa kovid zonama.

Svaka vakcina je proverena, naša Agencija za lekove je među 50 najrigoroznijih na svetu, dali smo skoro tri miliona vakcina, predočio je Lončar.

Na skoro tri miliona doza vakcina mi nemamo ni 700 blagih reakcija, rekao je on i istakao da niko nije rekao da vakcina štiti 100 odsto i da se vakcinisani ne mogu razboleti, već da će, ako se to desi, klinička slika biti blaža.

Komentari

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.

2 reagovanja na “Lončar: Nema potrebe za uvođenjem obavezne vakcinacije”

  1. U zemljama proizvodjacima vakcina ni jedna od vakcina nema odobrenje za upotrebu, samo su dobile saglasnost za HITNU upotrebu. Ali nasa stroga Agencija za lekove je izdala odobrenje za normalnu upotrebu.

  2. O, da se ovaj covek oglasio! Tako saznadosmo da je jos uvek ministar zdravlja!

Komentari

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.