foto: FoNet/Zoran Mrđa

Maja Pavlović je posle sastanka sa Vučićem rekla da je razlika u odnosu na sastanak sa premijerkom u maju, što od današnjeg sastanka nije pravljena predstava za medije i „cirkus“.

Kod predsednika smo, zaista, imali ozbiljan sastanak koji nije bio predstava za javnost, već se držao suštine i sadržine onoga što smo izneli u zahtevima, predočila je Pavlović.

Ona je navela da se Vučićem dogovorila da se ponovo vide u Beogradu ukoliko se ništa ne dogodi u narednih desetak dana. Na sastanku smo mi detaljno predstavili predsedniku i pritiske sa kojima se suočavamo, ali i predstavili zakonske promene koje je neophodno uraditi da bi se lokalnim i regionalnim medijima omogućilo da opstanu, rekla je Pavlović.

Ja sam se u četvrtak čula i sa Veranom Matićem, koji mi je rekao da su počeli razgovori sa organizacijama za zaštitu autorskih prava kako bi došlo do prilagođavanja tih tarifa ekonomskim mgućnostima onih koji treba da ih plaćaju, rekla je Pavlović.

Pavlović je rekla da je Vučiću prenela da je već dva puta verovala institucijama i da nekog značajnijeg pomaka u ispunjenju zahteva nije bilo. Rekla sam da se plašim da prekinem štrajk glađu i odem za Novi Sad bez nekog konkretnog rešenja sa garancijom da će se stvoriti uslovi za Kanal 9 da ima ravnopravan položaj na tržištu, dodala je Pavlović.

Nije u njegovoj nadležnosti da menja zakone, ali je rekao da će razgovarati sa ljudima, razumeo je o čemu se u mojim zahtevima govori, ja sam rekla da tražim samo ono što je u skladu sa zakonom i Ustavom.

Poziv Verana Matića je već veliki pomak u odnosu na tretman koji smo do sada imali sa organizacijama za zaštitu autorskih prava koje su se čvrsto držale svojih stavova, naglasila je ona.

Pavlović je rekla da je na kraju sastanku i popila kafu sa predsednikom, a nije je pila proteklih 18 dana.

Povezani tekstovi