Majdanpek bez obolelih, u Kladovu nakon dve nedelje jedan pozitivan 1Foto: Beta/Dragan Gojić

Prema današnjem preseku u opštini Majdanpek nema novozaraženih i dalje je samo jedna osoba aktivno zaražena Kovidom 19.

Kovid ambulantu u majdanpečkom Domu zdravlja u poslednja 24 sata posetila su dva pacijenta, pri čemu je jedan pregled bio kontrolni.

Istovremeno su testirana dva lica čiji se rezultati očekuju. Kako Danas saznaje u majdanpečkom Domu zdravlja od početka epidemije Kovidom 19 bilo je zaražena 171 osoba, hospitalizovano je bilo 59 pacijenata, izlečena 161 osoba i od posledica korona virusa preminulo je devet lica.

Od početka epidemije testirano je 1018 lica, a od početka drugog talasa u ovoj zdravstvenoj ustanovi testirana je 581 osoba. Do sada je od 597 pristiglih rezultata 426 bilo negativno, 107 pozitivno, a 46 testova ponovljeno.

Dve nedelje u  opštini Kladovo nije bilo novih slučajeva korona virusa, a prema rezultatima testova koji su juče stigli u tamošnju zdravstvenu ustanovu Kovid 19 potvrđen je kod jedne osobe.

Prema podacima Zdravstvenog centra Kladovo u ovoj je opštini jedno lice aktivno pozitivno, od početka epidemije korona virusom bilo inficirano 159 lica, do sada se oporavilo 155 pacijenta, a od posledica infekcije preminule su tri osobe.

Inače, tradicionalni jesenji vašar u Kladovu koji se organizuje 31. oktobra na Svetog Luku ove će godine izostati zbog aktuelne epidemiološke situacije i sprečavanja širenja virusa korona.

Komentari

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.