Male balerine iz Beograda osvojile Beč 1

Učenice beogradskog baletskog studija „Kostjukov-Dragićević“ (Udruženja mladih baletskih igrača) osvojile su u kategoriji klasičnog baleta najviše nagrada na međunarodnom Festivalu igre koji je 7. i 8. februara održan u Beču i na kome je sa 314 koreografija učestvovalo preko 4.000 mladih plesača.

Tri zlatne i jednu bronzanu medalju osvojile su male balerine iz ove škole.

Zbog uspešnih nastupa i umeća koje su učenice pokazale u klasičnom baletu, školi „Kostjukov-Dragićević“ dodeljena je i specijalna nagrada.

Prvo mesto i zlatnu medalju u kategoriji „mini“, dece od pet i po do osam godina i pet meseci, osvojile su njih pet koje su u grupi plesale numeru na muziku Ludviga Minkusa iz baleta „Bajadera“.

Zlato su osvojile i devojčice iz ove škole u kategoriji dece od osam i po do 12 godina i pet meseci koje su otplesale numeru „Cveće“ na muziku iz baleta „Silvija“ Lea Deliba.

Koreografiju je osmislila Duška Dragićević, prvakinja baleta Narodnog pozorišta u Beogradu koja je tokom svoje igračke karijere ostvarila brojne vodeće uloge.

Uz nju, decu je uvežbavala i primabalerina Mila Dragićević, koja se pre nekoliko meseci oprostila od igračke karijere i isto posvetila pedagogiji.

Najmlađe balerinice u „bejbi“ kategoriji ispod pet godina i pet meseci, sa numerom „Pčelice“, osvojile su takođe zlato, a grupa devojčica u „mini“ kategoriji sa numerom „Biseri“ osvojila je treće mesto. Koreografije za ove balerinice osmislila je Tamara Ivanović, prvakinja Narodnog pozorišta u Beogradu.

Na Festivalu igre u Beču pored klasičnog baleta deca su se takmičila i u ostalim stilovima plesa od džez baleta, mjuzikla, folk igre do modernog baleta, latino plesa i hip- hopa.

Učestvovali su mladi igrači iz Malezije, Austrije, Italije, Belgije, Češke, Slovačke, Rumunije, Bugarske, Bosne i Hercegovine, Crne Gore, Srbije, Severne Makedonije i Ukrajine.

Komentari

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.

3 reagovanja na “Male balerine iz Beograda osvojile Beč”

  1. Najlepše cveće cveta tamo gde su uslovi najgori. (Karel Čapek- „Plava Hrizantema.) Evo dokaza i u Srbiji zemlji Triglodita. A Trigloditi su bili malo pleme u Arabiji, svirepo, sklono nasilju a nesklono bilo kakvoj pravdi i pravičnosti.

  2. Najlepše cveće cveta tamo gde su uslovi najgori. (Karel Čapek- „Plava Hrizantema”.) Evo dokaza i u Srbiji zemlji Triglodita. A Trigloditi su bili malo pleme u Arabiji, svirepo, sklono nasilju a nesklono bilo kakvoj pravdi i pravičnosti.

  3. Poštovana redakcijo,

    želim da Vam ukažem da ste u izveštaju sa navedenog takmičenja, verujem slučajno, propustili da informišete vaše čitaoce, da je pored ove baletske škole i istureno odeljenje Baletske škole „Luj Davićo“ u Čačku osvojilo dve značajne nagrade, i to: u kategoriji I razreda I mesto i u katerogiji III razreda II ili III mesto na takmičenju. Sve u svemu, ukupno gledajući ovo je fenomenalan uspeh naše dece. Ipak, ima budućnosti!

Komentari

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.