Šabačke balerine osvojile Dubai: Nagrade i putovanja za Floridu i Čile 1Oduševile publiku, Foto: Privatna ahiva / Danas

Devojčice uzrasta od tri do 20 godina, od kojih neke prohađaju Baletsku školu „Lujo Davičo“ u Beogradu, vratile su se u Šabac sa nedavno održanog Međunarodnog festivala u Dubaiju, osvojivši nagrade i besplatno učešće za takmičenje i kampove u SAD i Čileu, ove i naredne godine.

– Koregrafija koja je odnela najveći broj nagrada je „Na vrh jezika“ i proglašena je za najbolju grupu festivala. Takođe je osvojila prvo mesto. Dobili smo poziv i besplatne kotizacije za takmičenje Grand Prix na Floridi u junu ove godine i kamp u trajanju od pet dana, kao i besplatni kamp za klasičan balet u Čileu u februaru 2024. godine – kaže Jelena Milovanović, vlasnica Baletskog studija “Flex” iz Šapca.

U toku četiri dana festivala, prikazani su različiti stilovi, od klasičnog i džez baleta do modernih igara, a nastupile su igračke grupe iz Egipta, Mađarske, Rumunije, Ujednijenih Arapskih Emirata, i zemalja u okruženju.

– Koreografija “Red Line” osvojila je prvo mesto, u svojoj kategoriji, a “Are you with me” je bila druga. Naše najmlađe takmičarke, nagrađene su prvim mestom za nastup pod nazivom “Little shine”. Ovim festivalom smo otvorili mnoge puteve za dalje izazove – kaže Milovanović.

Šabačke balerine osvojile Dubai: Nagrade i putovanja za Floridu i Čile 2

Za Šapčanke je prošla godina bila veoma uspešna, budući da su i na domaćim baletskim takmičenjima osvojile brojna priznanja.

Šabačke balerine osvojile Dubai: Nagrade i putovanja za Floridu i Čile 3
Najmlađe balerine Foto: Privatna arhiva / Danas

Inače, 10 devojčica iz ovog šabačkog studija vanredno pohađa Baletsku školu „Lujo Davičo“ u Beogradu, koja će, kako je najavljeno, ove godine otvoriti izdvojeno odeljenje u Šapcu, i na taj način omogućiti redovno pohađanje škole i za devojčice van Beograda.

Više informacija iz ovog grada čitajte na posebnom linku.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari