Marinika Tepić: Kineski radnici zaštićeni kao beli medvedi 1

Potpredsednica Stranke slobode i pravde (SSP) Marinika Tepić rekla je u emisiji Među nama na televiziji Nova S da je policija reagovala povodom slučaja kineskih radnika kompanije Ziđin koji su seksualno uznemiravali maloletnice u okolini Bora nudeći im seks, te da je „predmet kod tužioca“.

„Ako pričamo o ovom konkretnom slučaju iz Metovnice kod Bora, policija je odgovorila nakon moje prve objave prošlog vikenda. Ja sam u nedelju objavila svedočenje jedne majke i njene ćerke koja mi se obratila i tri dana kasnije je stigao odgovor iz policije da su preuzeli sve što treba i što je u njihovoj moći, da su uveli nadzornu patrolu, pošto je to jedan razuđen teren i da je predmet kod tužioca. Sad se čeka tužilac”, objasnila je Tepić.

Kako je dodala, uznemirenje je bilo veliko, a majka je bila ljuta na policiju jer nije reagovala odmah, verujući da bi devojčice mogle lakše da identifikuju trojivu kinezskih radnika.

“Drugi momenat koji je za mene bio onako da pretrnete i kao čovek, a naročito kao roditelj, kao majka, jeste potvrda iz policije da to nije prvi put“, rekla je Tepić.

Kako je istakla, na osnovu svega što se dešava prethodnih dana, a dovodi se u vezu sa kineskim kompanijama i njihovim radnicima u Srbiji, može se zaključiti da su zaštićeni kao „beli medvedi“: „Za njih definitivno ne važe zakoni Republike Srbije, ni za investitore i vlasnike, pa tako ni za radnike.”

Kinesko-srpska policija je navodno nastala “zbog ovakvih rizičnih ponašanja njihovih državljana, koji su ovde na radu ili su ovde kao turisti došli”, ali kazala je Tepić „ta jedinica profunkcionisala baš tamo gde treba“.

„Videla sam stotine kineskih kamera koje snimaju nas. Mi smo svi opkoljeni, naročito u Beogradu, kineskim kamerama za najsenzitivnije otkrivanje lica i identiteta, a njihovi radnici čine ove stvari i prolaze nekažnjeno. Zašto su oni zaštićeni kao beli medvedi? Zato što su zaštićeni bilateralnim sporazumom između Srbije i Kine koji je ratifikovan u Narodnoj Skupštini i time on postaje iznad našeg domaćeg zakonodavstva. Njima ni inspekcija ne može da uđe u fabrike“, zaključila je Tepić.

Komentari

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.

5 reagovanja na “Marinika Tepić: Kineski radnici zaštićeni kao beli medvedi”

  1. Kinezi se u Boru ponašaju kao kolonizatori. Za sve se pitaju samo oni. Dobili su RTB Bor na poklon pa rade šta hoće. Da bude tragedija veća dobili su i novu topionicu u koju je Srbija uložila preko 300 miliona evra, Borsko jezero, hotel u Brestovačkoj banji itd. Bor zagadjuju, zapošljavaju kineze a naši ljudi napuštaju Bor. Bakar voze za Kinu i razvijaju Kinu, ništa ne preradjuju u Boru. Davanje RTB Bor kinezima je najveći poraz Srbije. Pod hitno vratiti RTB Bor Srbiji, jer kinezi su dobili a ne platili RTB Bor.

  2. Borski hoće da sve bude kao nekad, građani srbije da pune budžet a radnici rtb-a da ga prazne. Videli smo kako to izgleda i pod komunistima i pod dosovcima. Kinezi su spas za Bor a uterivanje u propise je naš posao.

  3. @Borski. Kada je RTB Bor bio u vlasništvu Srbije napravio je gubitke veće od milijardu evra, Srbija je ulupala 400 miliona evra u topionicu koja nikada nije proradila kako treba. Nepojmiljivo zagađenje životne sredine oko Bora je nastalo dok je Srbija upravljala ovom firmom. Tako da je teško odlučiti šta je gore, da li kada upravlja Srbija ili KIna.

Komentari

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.