Marković: Istina za jurišnike SNS-a nikada nije bila obavezujuća 1Uroš Marković Foto: Screenshot

Marković je naveo da Petrović obmanjuje građane izjavama da je od samog početka planiran isti režim saobraćaja kao i pre rekonstrukcije Trga republike.

„Problem za Petrovića je građevinska tabla na kojoj se jasno vidi da nije predviđen saobraćaj prema Vasinoj ulici. O ovome su više puta govorili i različiti predstavnici gradske vlasti, najavljujući čak i uvođenje tramvaja. Tako da je nesporno da su blokade radova dale rezulatat. I na Trgu republike, kao i na Kosančićevom vencu.
Ali važnije od svega jeste da su radovi koji traju već šest meseci i koji parališu život u gradu pravno i ekonomski problematični“, naveo je Marković u pisanoj izjavi.

On je dodao da sa pravnog aspekta, problem u tome što dozvole po kojima se sprovode radovi podrazumevaju rekonstrukciju koja zadržava postojeće stanje, čega se izvođači nisu pridržavali.

„A što se tiče ekonomskog aspekta, Petrović bi trebalo da zna da u uslovima nedostatka kanalizacije u Borči nije normalno da se menjaju ploče na Trgu. Svaka odgovorna vlast bi se opredelila za reparaciju ploča“, naveo je Marković i dodao da ova gradska vlast potrošila 8 miliona evra za kozmetičku promenu i za to će neko morati da odgovara.

„Na kraju, iako je Petrović čvrsto odlučio da postane beogradski Marjan Rističević bilo bi pristojno da prestane sa prostačkim ponašanjem i promocijom agresije. To u Beogradu neće proći. Čak ni uz pomoć batinaša Zelje“, dodao je Marković.