Kako se navodi u saopštenju Nezavisnog udruženja novinara Srbije (NUNS) i još četiri medijske i novinarske organizacije, novinarsku ekipu juče je u Dimitrovgradu na konstitutivnoj sednici komisije za informisanje Nacionalnog saveta uvredio član komisije i direktor Radio-televizije Caribrod Dragan Jovičić.

Udurženja su navela da je Jovičić provocirao i omalovažavao ekupu Fara u prisustvu predsednika Nacionalnog saveta Stefana Stojkova.

Kako se dodaje, Jovičić je novinarku Teodoru Petrov bez ikakvog povoda etiketirao izjavom da je ona „Jedan od pet miliona“ i seksističkim izjavama povredio njeno dostojanstvo, a na ulaznim vratima na kraju sednice u lice snimatelja Stefana Pavića opsovao portal Far.

„Inače, nije prvi put da pojedini predstavnici Radio-televizije Caribrod, u vlasništvu Radoice Milosavljevića, vređaju, provociraju i omalovažavaju novinare FAR na javnim događajima“, navodi se u saopštenju koje potpisuju NUNS, Nezavisno društvo novinara vojvodine, Asocijacija nezavisnih elektronskih medija, Asocijacija lokalnih izdavača „Lokal press“ i Asocijacija onlajn medija.

O incidentu se oglasilo i Udruženje novinara Srbije (UNS) koje je navelo da je Jovičić najpre negirao tvrdnje portala Far, a zatim se izvinio novinarki.

On je za UNS rekao da je sednica bila zatvorena za javnost, ali da je ta medijska ekipa ipak prisustvovala.

Predsednik Nacionalnog saveta Stefan Stojkov za UNS je rekao da nije čuo vređanje i omalovažavanje i da se ako se nešto desilo, desilo posle sednice.

„Mnogo je netrpeljivosti između Radio-televizije Caribrod i Fara, a ja ću pokušati da urazumim obe strane“, rekao je Stojkov, preneo je UNS.

Povezani tekstovi