Foto: https://www.francophonie.org

U martu, gde god da ste u Srbiji, pozvani ste na proslavu Meseca frankofonije sa nama i našim partnerima. Učenici, studenti, nastavnici, zaposleni i penzioneri, prepustite se iznenađenjima koja vam pripremamo, poručio je u saopštenju Žan-Batist Kizen, direktor Insituta.

Ovaj mesec posvećen je frankofonim inicijativama u Srbiji, koje potiču od škola, gradskih opština, udruženja, muzeja, kulturnih centara, ambasada i predstavništava.

Koordinator Meseca frankofonije ubuduće je Grupa frankofonih ambasadora u Srbiji, osnovana 2018, koja obuhvata 19 diplomatskih misija iz Amerike, Evrope, Bliskog istoka, podsaharske Afrike, Azije, Ujedinjenih nacija, Saveta Evrope i OSCE.

Manifestacije koje će biti priređene odražavaju raznovrsnost angažovanja na polju frankofonije širom Srbije, koja je od oktobra 2018 postala pridružena članica Međunarodne organizacije Frankofonije.

Ovaj program je ogledalo tih frankofonih strujanja širom Srbije. Želimo vam divno frankofono proleće, koje će krasiti ljubav prema francuskom jeziku i zajednička želja za otvorenošću prema frankofonim vrednostima, poručio je Kizen.

Povezani tekstovi