Ministar najavio obuku 12.000 vaspitača za Inkluzivno predškolsko vaspitanje i obrazovanje 1Foto: BETAPHOTO Ministarstvo prosvete, nauke i tehnoloskog razvoja

Ministar prosvete Srbije, Branko Ružić, izjavio je danas da je u planu obuka 12.000 vaspitača u okviru projekta „Inkluzivno predškolsko vaspitanje i obrazovanje“ koji se izvodi u saradnji sa Svetskom bankom.

Taj projekat, rekao je on, obuhvata sve aspekte predškolskog vaspitanja i obrazovanja: unapređenje znanja i veština kadrova kroz mentorsku podršku i obuku, kao i obuku roditelja o značaju ranog razvoja i vaspitno-obrazovnog rada kroz program u 34 jedinice lokalne samouprave radi povećanja obuhvata dece iz osetljivih grupa.

Ministar je, kako je saopštilo Ministarstvo, najavio i proširenje kapaciteta predškolskih ustanova uz izgradnju nekoliko novih objekata.

Naveo je da su do sada izgradjena tri: u Sremskoj Mitrovici, Doljevcu i Žitorađi, da su počeli radovi u Kruševcu, u narednih dvadesetak dana počeće i u Merošini i Loznici, a planirani su i u Prokuplju, Vladičinom Hanu, Šidu i Smederevu, Tutinu i Novom Pazaru.

Stručnjak za obrazovanje i menadžer Svetske banke zadužena za taj projekat Bojana Naceva, istakla je dobru saradnju sa Ministarstvom i navela da je Svetska banka zadovoljna napretkom u sprovođenju projektnih aktivnosti.

Komentari

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.