Mirno protestovali i Novosađani, danas novi protest 1Foto: Screenshot Twitter @BrajanBrkovic

Više stotina Novosađana protestovalo je sinoć u centru grada u znak nezadovoljstva zbog odnosa vlasti prema građanima u toku epidemije korona virusa kao i najave novih oštrih mera i zabrane kretanja tokom vikenda.

Novi protest zakazan je za danas u 18 časova na Trgu slobode.

„Pozivamo ljude da se u 18 časova skupimo svi da pošaljemo jasnu poruku vlastima da mi nismo ničije roblje i budale, da ne mogu da nas tretiraju kao malu decu, da zatvaraju kako njima odgovara. Zbog maltretiranja i unižavanja i zdravih i bolesnih, zbog lekara i svih koji se bore sa bolešću, zbog nas samih i svih drugih! Ponesite obavezno maske i držite rastojanje, vidimo se“, navodi se u pozivu neimenovanih organizatora.

Posle obraćanja predsednika Srbije Aleksandra Vučića, koji je najavio moguće ponovno uvođenje policijskog časa, u Novom Sadu na Trgu slobode okupilo se nekoliko stotina koji su mirno protestovali.

Oni su posle kraćeg zadržavanja u centru prošetali do Kampusa i nazad do Trga slobode gde ih je pred Gradskom kućom dočekao i manji kordon policije.

Okupljeni su neko vreme uz povike protiv predsednika Srbije i vlasti proveli na trgu, na prostorijama Gradskog odbora SNS preko slika Vučića i Miloša Vučevića izlepili su naepnice „lažov“, da bi se oko ponoći razlišli.

Komentari

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.

Komentari

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.