Mirno protestovali i Novosađani, danas novi protest 1Foto: Screenshot Twitter @BrajanBrkovic

Više stotina Novosađana protestovalo je sinoć u centru grada u znak nezadovoljstva zbog odnosa vlasti prema građanima u toku epidemije korona virusa kao i najave novih oštrih mera i zabrane kretanja tokom vikenda.

Novi protest zakazan je za danas u 18 časova na Trgu slobode.

„Pozivamo ljude da se u 18 časova skupimo svi da pošaljemo jasnu poruku vlastima da mi nismo ničije roblje i budale, da ne mogu da nas tretiraju kao malu decu, da zatvaraju kako njima odgovara. Zbog maltretiranja i unižavanja i zdravih i bolesnih, zbog lekara i svih koji se bore sa bolešću, zbog nas samih i svih drugih! Ponesite obavezno maske i držite rastojanje, vidimo se“, navodi se u pozivu neimenovanih organizatora.

Posle obraćanja predsednika Srbije Aleksandra Vučića, koji je najavio moguće ponovno uvođenje policijskog časa, u Novom Sadu na Trgu slobode okupilo se nekoliko stotina koji su mirno protestovali.

Oni su posle kraćeg zadržavanja u centru prošetali do Kampusa i nazad do Trga slobode gde ih je pred Gradskom kućom dočekao i manji kordon policije.

Okupljeni su neko vreme uz povike protiv predsednika Srbije i vlasti proveli na trgu, na prostorijama Gradskog odbora SNS preko slika Vučića i Miloša Vučevića izlepili su naepnice „lažov“, da bi se oko ponoći razlišli.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari