MUP će ispitati postupanje policije u Brusu prema maloletniku 1Foto: N. Kovačević

Pripadnici Sektora unutrašnje kontrole Ministarstva unutrašnjih poslova (MUP) ispitaće postupanje službenika Policijske stanice Brus povodom navoda o zlostavljanju maloletnika koji je priveden po prijavi za krađu.

MUP je u saopštenju naveo da će biti ispitano postupanje policije povodom pritužbi Romskog centra za žene i decu Daje o zlostavljanju tog deteta.

„O događaju je obavešten tužilac za maloletnike Višeg javnog tužilaštva u Kruševcu, koji se izjasnio da im se nakon razgovora sa maloletnikom, dostavi izveštaj“, navodi se u saopštenju MUP.

Ranije danas zaštitnik građana saopštio je da je posle saznanja iz medija da je dete romske nacionalnosti zlostavljano nakon privođenja u policijsku stanicu u Brusu i da se onesvestilo, pokrenuo postupak kontrole zakonitosti i pravilnosti rada MUP-a.

Zaštitnik građana traži da MUP-a u roku od 15 dana dostavi informacije i dokumentaciju o tome šta je preduzeto da se provere navodi o mogućem prekoračenju ovlašćenja policijskog službenika PS Brus, kao i o merama koje su preduzete ukoliko je utvrđena njegova odgovornost.

Komentari

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.

Jedno reagovanje na “MUP će ispitati postupanje policije u Brusu prema maloletniku”

  1. A kada će ispitati nepostupanje policije u Jagodini na snimljeno i emitovano vređanje i uznemiravanje Marinike Tepić u tom mestu?

Komentari

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.