Brus

Žene moraju više da rade da se dokažu 1

Žene moraju više da rade da se dokažu

Radno mesto učiteljice u područnom odeljenju OŠ „Prvi maj“ u Brzeću Jasmina Savić iz Brusa „zamenila“ je pozicijom zamenice predsednika Opštine i tako postala prva žena na ovoj funkciji u istoriji Brusa.

Nasilje nad ženama kao tradicija 2

Nasilje nad ženama kao tradicija

Nasilje nad ženama i uopšte porodično nasilje kao najteža posledica neravnoteže položaja žene i muškarca u društvu je posledica, ne samo tradicije i vladajućih stereotipa, već opšteg stanja u kome se jedno društvo nalazi.

Najteže je ženama na selu 4

Najteže je ženama na selu

U Brusu ima manje žena nego muškaraca, što je kuriozitet u Srbiji, a od 7.942 žene, njih 5.655 živi u 58 sela podno Kopaonika. Statistika kaže da je u bruskim selima 1.556 žena do 30 godina, a brojnost po grupama raste sa godinama pa ih je najviše u ovoj 70-74 godine (444).

Marija Lukić govori u Brusu 9

Marija Lukić govori u Brusu

Okupljanje u subotu u Brusu je još jedna prilika za podršku Mariji Lukić u borbi za pravdu, slobodu i istinu.

Kapitalna investicija u Brusu

Kapitalna investicija u Brusu

Najveći problemi u oblasti komunalne infrastrukture u opštini Brus jesu u oblasti vodosnabdevanja. U prethodnim godinama pijaća voda je neracionalno korišćena i upotrebljavana je i za polivanje poljoprivrednih površina, a bilo je i mnogo gubitaka u mreži, što je doprinelo nedovoljnoj količini zdrave pijaće vode.

U Brusu formirana koalicija demokrata i Nove Srbije

U Brusu formirana koalicija demokrata i Nove Srbije

Demokratska stranka i Nova Srbija potpisale su koalicioni sporazum u opštini Brus, a odbornicima demokrata koji su prethodno glasali mimo odluke stranke, oduzeti su mandati u lokalnom parlamentu. Predsednik odbora DS u Brusu Radoljub Aleksić potvrdio je da je ta odluka usvojena na Izvršnom odboru stranke.