Marija Lukić: Jutku na vlast u Brusu vratili finansijski interesi na Kopaoniku i loš rejting SNS (VIDEO) 1Foto: N1

Milutin Jeličić Jutka nije ni izlazio iz politike, samo nije imao funkcionersko mesto, rekla je za N1 narodna poslanica Stranke slobode i pravde Marija Lukić.

Kako je dodala, iza svega stoji zajednički interes parcelisanja Kopaonika, koji i prošla i sadašnja vlast vide kao „zlatnu koku“.

Jutka je podneo ostavku na mesto predsednika Opštine Brus posle presude po tužbi Marije Lukić za seksualno uznemiravanje na poslu. Međutim, nastavio je da čini deo gradske vlasti kao jedan od šest odbornika njegove grupe građana.

A sada je postao član Privremenog organa Brusa, koji je imenovala Vlada Srbije.

„Imao je šest odbornika u lokalnoj skupštini, što je dovoljno da podrži ili ne podrži vlast i ima uticaja na neke odluke“, objasnila je Marija Lukić za N1.

Dodaje da je i njega i sadašnju predsednicu opštine u opštinski odbor Srpske napredne stranke doveo isti čovek, Zoran Milojević Zelja, i naložio da se imenuju za poverenike.

„Imaju istog gazdu i to nije više do partije, već je to jedna interesna grupa. A interes je Kopaonik, koji je zlatna koka i njegovo parcelisanje koje je Jeličić počeo, a sadašnja predsednica dovršava“, kazala je sagovornica N1.

Iza odluke da se Jutka imenuje u Privremeni organ stoje finansijski interesi i loš jerting SNS, objašnjava ona.

„Jutka sa svojom grupom građana nije deo SNS, ali im pomaže. Ako bi imala loš rezultat, on bi sa svojim odbornicima prelomio da imaju vlast u Brusu“, kazala je Lukić.

Prema njenim rečima, atmosfera i sutuacija u Brusu se nisu mnogo promenili od kada je istupila i tužila nekadašnjeg predsednika opštine. Kaže da se građani i dalje ucenjuju i preti im se, čak i zbog običnog „lajka“ na društvenim mrežama.

S druge strane, građani se plaše da istupe javno jer svako ima nekoga ko radi u nekom javnom preduzeću.

Navela je primer predsednika jedne mesne zajednice koji ju je nazvao i ukazao na krađu, navodeći da u Planu kapitalnih investicija piše da se asfaltira put širine četiri metra i dužine 2.200 metara, a da je u stvarnosti napravljen put širok manje od četiri metra i dugačak 1.700 metara.

Međutim, odbio je da sve to kaže javno pred medijima ili objavi na društvenim mrežama, plašeći se za sebe i svoje najbliže.

„I ja se bojim, ali svakog dana prevazilazim taj strah“, poručila je Lukić.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari