Foto: MUP

Stefanović je, nakon sastanka, istakao da postoji potpuna rešenost srpske i slovenačke policije da se dosadašnja jako dobra saradnja kriminalističkih policija nastavi i da one zajednički stanu na put organizovanom kriminalu koji ugrožava bezbednost građana, saopštio je MUP.

Tema razgovora dvojice ministara bile su i eventualne buduće mere koje se zajednički mogu preduzeti na uspostavljanju čvršćeg sistema borbe protiv ilegalnih migracija.

Ministar Poklukar istakao je da je policijska saradnja više nego uzorna i da će ona biti intenzivirana.

„Кljučna stvar za borbu protiv organizovanog kriminala je razmena podataka i saradnja kriminalističkih policija, jer se na taj način počinioci krivičnih dela mogu privesti i procesuirati. Ta saradnja je posebno uzorna u oblasti suzbijanja narkotika i mi ćemo je dodatno unaprediti“, rekao je Poklukar.

Prema njegovim rečima, migracije na Zapadnom Balkanu su zajednička tačka svih policija u ovom regionu, zbog čega je sa ministrom Stefanovićem razgovarao o tome kako da se one u izvornim državama zaustave.

„Кada je reč o saradnji naših graničnih policija, gotovo 100 slovenačkih policajaca je bilo na razmeni ovde u Srbiji i mi nastavljamo s tim oblikom saradnje. Ako želimo da sprečavamo ilegalne migracije, to moramo da činimo zajedno“, rekao je Poklukar, navedeno je u saopštenju.

Povezani tekstovi