Foto: Glas Zaječara

Meštani tvrde da vozilo koje je pregledano nije vozilo koje je 10. januara saobraćalo na ovoj relaciji, piše Glas Zaječara.

Meštani Trnavca,  zabrinuti za bezbednost svojih sugrađana koji koriste javni prevoz, predali su 10. januara 2019. godine molbu za izvršenje vanrednog tehničkog pregleda vozila koje vrši javni prevoz na relaciji Trnavac – Vražogrnac – Nikoličevo.

Povod za reakciju meštana bio je gubitak kontrole nad vozilom prouzrokovan, kako meštani tvrde, tehničkom neispravnošću vozila.

Jedinica Saobraćajne policije izvršila je u ranim jutarnjim časovima danas pregled vozila koje je saobraćalo na relaciji Trnavac – Vražogrnac – Nikoličevo kod mesta Vražogrnac.

Meštani tvrde da pregledano vozilo nije isto vozilo koje je saobraćalo dana 10. januara, čiji su vanredni tehnički pregled zahtevali. Prema njihovim tvrdnjama sporno vozilo od danas saobraća na drugoj relaciji: Zaječar – Grlište.

Tim povodom razgovarali smo sa jednim od meštana koji su zabrinuti za ličnu i bezbednost svojih sugrađana, Bojanom Mihajlovićem.

„Meštani su podneli zahtev da se izvrši kontrola tehničkog pregleda dotičnog minibusa, jer je u pitanju bezbednost naše dece i meštana sela. Danas je izvršena kontrola saobraćajne policije u mestu Vražogrnac, međutim minibus koji je trebao da saobraća na toj relaciji prebačen je na relaciju Zaječar – Grlište.“ – izjavio je Bojan Mihajlović.

Neadekvatni pneumatici nisu jedini problem sa kojim se putnici suočavaju. Grejanja  u autobusima nema, a često je potreban i kišobran.

Meštani nemaju problema sa vozačima, autobusi stižu na vreme. Problem ne predstavlja ni održavanje puteva, i nadležne službe prema tvrdnjama meštana put održavaju valjano.Tim povodom obratili smo se Policijskoj upravi Zaječar, sa zahtevom da nam hitno dostavi informaciju o izvršenom tehničkom pregledu.

Povezani tekstovi