Foto: Inicijativa Iks

 Kako pišu Južne vesti, organizatori ovakve delegacije kojom su diskriminisane đuvegije koje ne rade u javnom sektoru, jer nije bilo nikakvog konkursa za ovaj „ljubavni put“, bili su Opština Medijana i Inicijativa „Iks“ iz Niša.

Na daleki put autobusom, stazama potencijalne bračne sreće krenuli su 2. oktobra neoženjeni službenici i radnici. Među njima, prema informacijama organizatora, bili su i oni koji rade u Studentskom kulturnom centru Niš, niškoj Policijskoj upravi, kao i u Javnom komunalnom preduzeću Tržnica, a otputovao je i rukovodilac Javne higijene JKP Mediane Ljubiša Janković. Direktor Mediane Dragoslav Pavlović kaže da mu je ovo preduzeće platilo 18.000 dinara za putovanje.

I Tržnica je “častila” trojicu zaposlenih da u Belogorodu, niškom gradu pobratimu, pronađu “srodnu dušu”. Ovo je, kako kaže direktor ovog preduzeća Goran Đorđević, Nišlije koštalo nešto preko 57.000 dinara sa PDV-om. Đorđević kaže da su pare uplaćivane preko sidnikata, a da su one iz dela budžeta ovog preduzeća koji se odnosi na sport i rekreaciju.

I iz Studentskog kulturnog centra su išla dvojica zaposlenih, s tim što je jedan oženjen, a kako kaže direktorka ove ustanove Dragana Petković, uspostavljena je i saradnja sa belgorodskim Univerzitetom.

Direktor Tržnice Đorđević kaže da je put plaćen Turističkoj organizaciji Globus bus d.o.o iz Niša, a ovo trodnevno ljubavno putovanje pratila je i ekipa RTS-a.

Više na portalu Južne vesti