Foto: Privatna arhiva

Ona je dobila nagradu za dokumentarni film Vodopad tupavica“ “Astraprodukcije iz Pirota.

Jocićeva se zahvalila Video produkciji “Astra“ koja je realizovala film, porodici, kolegama iz TV Pirot, ali i Turističkoj organizaciji Pirota koja medijima daje povod da promovišu ovaj deo Srbije.

Posebna zahvalnost pripada Gradu Pirotu koji je na konkursu za finansiranje medija podržao finansijski ovaj film. Ovim filmom želela sam da prikažem deo lepota našeg kraja, posebno Stare planine. Vodopad Tupavica na Staroj planini je jedna od omiljenih turističkih destinacija posetilaca iz cele Srbije i regiona, koji posle otvaranja Rekreativno turističkog centra u Dojkincima rado i često dolaze u naš kraj”, rekla je Jocićeva.

Film su realizovali kompozitor Milan Panić, njen kolega iz TV Pirot, grafički dizajn je radio Danijel Radenković, spiker Vesna Zakonović Arežina, kamera i montaža Milan Petrović.

Na Festivalu su prikazani nagrađeni filmovi, dodeljene plakete, kao i Grand Pri statua festivala Latin grad. O nagrada je odlučivao žiri u sastavu Dejan Stojiljković, pisac i scenarista, Dejan Vučenović, novinar i Marijan Cvetanović , reditelj i filmski kritičar.

Ove godine je ustanovljena Specijalna nagrada za izuzetan doprinos dokumentarnom filmu iz oblasti ekologije i očuvanja životne sredine, koja nosi naziv našeg režisera Petra Lalovića. Prvi dobitnik ove nagrade je novinar i dokumentarista Dejan Đurović, koji je posebnu popularnost stekao posle sinhronizacije čuvene naučno obrazovne serije „Opstanak“ i već više od 30 godina vodi popularnu emisiju „“Dragstor ozbiljne muzike““ na Radiju Beograd 202.