Novogodišnja rasveta u Zaječaru: Da li će rekord biti oboren? 1Foto: Glas Zaječara

Grad Zaječar za nabavku dekorativne rasvete, kao i za nabavku materijala za izradu dekorativne rasvete u 2017. i 2018. godini iz budžeta je izdvojio ukupno 6.148.877,98 dinara, prenosi portal Glas Zaječara.

Novogodišnji ukrasi su, ove godine, izašli iz radionice Javnog komunalnog preduzeća „Timok održavanje“.

Materijal od koga su ukrasi napravljeni, odnosno od koga su reparirani stari, nabavljen je kroz postupak javne nabavke nakon koje je zaključen ugovor sa firmom „Sled“  vredan 3.473.597,98 dinara.

Javno komunalno preduzeće „Timok održavanje“ sa postavljanjem novogodišnjih ukrasa otpočelo je sredinom novembra 2018. godine. Već početkom decembra veći deo grada bio je okićen novim i repariranim novogodišnjim ukrasima.

Nova godina je prošla, ona koju proslavljamo po gregorijanskom kalendaru, prošli su Božićni praznici, a prošla je i nova godina koju proslavljamo po julijanskom kalendaru.

Novogodišnja rasveta postavljena pred doček 2018. uklonjena je tek nakon sto dana – 22. marta 2018. godine.

Logično bi bilo da nakon proslavljanja nove godine novogodišnja rasveta bude uklonjena, kako ne bi nepotrebno propadala pod uticajem atmosferskih prilika, čime bi se smanjili troškovi njene reparacije i nabavke.