Obećano rešavanje problema stanarima Bloka 37, dogovor sa investitorom u narednih mesec dana 1Foto: Aleksandar Roknić

Stanari novobeogradskog Bloka 37, koji duže vreme protestuju zbog izgradnje zgrade uz Bulevar Milutina Milankovića, juče su na sastanku sa predstavnicima Grada Beograda dobili obećanje da bi njihov problem mogao da bude rešen u narednih mesec dana.

Kako je predstavnicima stanara rečeno na sastanku sa zamenikom gradonačelnika Goranom Vesićem, Grad je u pregovorima sa investitorom, austrijskom kompanijom Durst, kako bi se našlo rešenje koje odgovara obema stranama.

Investitoru su ponuđene dve nove lokacije na kojima bi mogao da nastavi da gradi planiranu zgradu, obe na Novom Beogradu, ali konkretan dogovor još nije postignut.

Stanari poručuju da će biti zadovoljni tek kada na papiru bude potpisano rešenje problema, te da će do tada i dalje biti na oprezu, uz stalna dežurstva pored gradilišta.

– Mi ćemo da čekamo da vidimo konačno taj papir koji rešava naše pitanje, i tek tada odustajemo od onoga što smo zacrtali na početku, a to je da smo stalno prisutni pored gradilišta, bez obzira što su jedan deo mašina već izvezli sa gradilišta, rekao je za N1 predstavnik stanara Aleksandar Angelovski.

Iako je prethodnih dana deo građevinskih mašina uklonjen sa sporne parcele, građani tog dela Novog Beograda nepoverljivi su prema obećanjima, jer je investitor već jednom prekršio dogovor o obustavljanju radova, zbog čega su i počele stalne blokade gradilišta.

Podsetimo, stanari Bloka 37 negodovali su zbog izgradnje zgrade, po njima prevelikog gabarita za tu lokaciju, jer tvrde da bi im značajno ugrozila kvalitet života, kao i da, uz još dva već izgrađena objekta istog investitora, značajno premašuje mogućnosti postojeće infrastrukture.

Ranije je između predstavnika Grada i kompanije investitora postignut dogovor da se ipak zida zgrada manje spratnosti, a da se iz gradske kase nadomesti finansijski gubitak investitora, jer prema zvaničnim informacijama, on ima sve potrebne dozvole za gradnju.

Među opcijama je bila i sada aktuelna ponuda da Grad obezbedi drugu, pogodniju lokaciju za gradnju.

Prema tadašnjem dogovoru, investitor je trebalo da do daljeg obustavi radove u Bloku 37, ali je on taj dogovor prekršio i nastavio radove, zbog čega su stanari otpočeli celodnevne blokade gradilišta, sa zahtevom upućenom gradskim vlastima da novonastalu situaciju što pre reši u korist obe uključene strane.

Još jedna mašina

Reporter Danasa je na gradilištu zatekao tek jednu građevinsku mašinu, ali i tablu o obustavi daljih radova.

Obezbeđenje koje je i dalje na toj lokaciji, potvrdilo je da se investitor povlači sa parcele i da bi procedura trebalo da se okonča u narednim nedeljama.

Komentari

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.

Jedno reagovanje na “Obećano rešavanje problema stanarima Bloka 37, dogovor sa investitorom u narednih mesec dana”

  1. zamenika i njegovih investitora. Verovatno su od početka i imali plan za te druge lokacije, a nisu mogli da ih maznu. Sada će svi biti srećni što su napustili komad zemljišta gde je moglo da stane 3-4 kioska!!!

Komentari

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.