Obeleženo 20 godina Lagune 1

„Sve je dakle počelo ‘Bojom magije’ Terija Pračeta. Možda je ovaj naslov zaista bio simboličan za ono što će se kasnije dešavati. Kao da je neka prava magija stajala iza rasta i razvoja Lagune. Magija koja je učinila da u zemlji kao što je Srbija jedna kuća koja se bavi knjigama i čitanjem ostvari uspeh koji se sada već prepoznaje i u svetskim razmerama. I svi mi činimo jednu porodicu koja danas slavi svoj jubilej“, rekao je Dejan Papić, osnivač i direktor Lagune, na svečanosti.

Laguna je na početku imala jednog ne baš zaposlenog, već nekako više honorarno angažovanog prevodioca, dizajnera, dostavljača knjiga, fakturistu i direktora sve u isto vreme i u istoj osobi. Danas je u Laguni oko 500 stalno zaposlenih i honorarnih saradnika. Iz Lagune je iznikao i najveći knjižarski lanac u regionu, Delfi knjižare sa 42 najmodernije knjižare u svim većim gradovima Srbije.

Pre tačno pet godina pokrenut je Radio Laguna, koja je jedina gradska radio-stanica koja se bavi prvenstveno kulturom. Proslava rođendana protekla je u čast onih koji su u Laguni proveli više od decenije, a nastavila se koncertom pravih muzičkih zvezda koji su i Lagunini autori. Pevali su i svirali su Dejan Cukić, Đule Van Gog, Branko Rosić, Aca Seltik i Goran Skrobonja sa ćerkom Teodorom.

„Ono što znam jeste da ćemo se i dalje držati istih principa koji su nas doveli dovde. I dalje će nas voditi isti entuzijazam kao prvog dana. I dalje ćemo želeti da budemo lideri ne samo u svom poslu već i u inovativnim tehnologijama koje ga prate. Polja budućnosti su tako široka da ih je sada nemoguće sagledati, ali kakva god ona bila, znajte da će Laguna na njima imati svoje istaknuto mesto“, naglasio je Dejan Papić.