Foto: M. V.

Počast Miloševiću, u dvorištu kuće u Nemanjinoj 41, odali su  članovi SPS-a, Udruženja „Sloboda“, SRS-a i Pokreta socijalista. Posle  polaganja venaca, novinarima se obratio član Glavnog odbora SPS-a  Nikola Šainović, koji je poštu odao u društvu sa Milutinom Mrkonjićem,
počasnim predsednikom SPS-a.

„Danas smo došli da odamo poštu jednom  velikom državniku u izuzetno teškom vremenu. Njegova borba za odbranu  prava srpskog naroda ostaće zabeležena u istoriji, kao i njegovi spomenici Rezolucija 1244 koji će ove godine obeležiti 20 godina i Dejtonski sporazum koji obeležava 24 godine mira i izvora stabilnosti za očuvanje života srpskog naroda na ovom prostoru“, kazao je Šainović.

Predstavnici Pokreta socijalista na grob su položili venac koji je lično poslao Aleksandar Vulin. Venac je položen i u ime porodice Slobodana Miloševića, kao i od strane bojnih građana.

Milošević je 28. juna 2001. godine izručen Međunarodnom sudu za ratne zločine u Hagu, gde je u preminuo 11. marta 2006. godine. Protiv njega se vodio sudski proces po optužnicama za zločine na Kosmetu, u Hrvatskoj i Bosni i Hercegovini.

Povezani tekstovi