Foto: Šabac

Najpre sledi jedna od novijih ponuda, seoski turizam, kao i Festival „Ruže Lipolista“ koji ima oko pet hiljada posetilaca.

Turistička organizacija Šapca ima mnogo toga što če ponuditi posetiocima štanda, ali i budućim gostima. Kao atraktivan suvenir od nedavno se tka Tekeriški peškir, u znak sećanja na herojstvo i čast srpskog vojnika u Prvom svetskom ratu. „Cerski marš“ je manifestacija sa više od dve hiljade mladih koji čuvaju sećanje na Cersku bitku, a sličan povod imaju i Mišarske svečanosti, posvećene Karađorđevim ustanicima. Šabac je domaćin „Dana rakije“, gde se predstavljaju najbolji proizvođači ovog nacionalnog brenda. U septembru sledi „Čivijada“ sa međunarodnim karnevalom, gde učestvuje više od trideset karnevalskih trupa, sa brojnim gostima iz inostranstva. Takođe, tu je Šabački vašar, sa oko 200.000 posetilaca. U turističku ponudu uvrštena je i poseta Parku nauke, gde su izloženi eksponati i modeli sa važnim naučnim ogledima. Za stare i umetničke zanate uvek vlada veliko interesovanje, a za ljubitelje konjarstva organizuju se Konjičke svečanosti.

Najlepša ulica u Srbiji

U sektoru ugostiteljstva i turizma ovde je zaposleno je oko 1.500 radnika. Posetioci sa strane zadovoljni su pre sveg izgledom grada, održavanjem čistoće kao i ljubaznošću domaćina, što su potvrdili i studenti turizma koji su ovde česti gosti. U anketi „Blica“ Jevremova ulica proglašena je najlepšom u Srbiji, a posebno mesto zauzima i novi izgled Gradskog trga, potpuno otvorenog za građane i decu.

Povezani tekstovi