Odbornici u Kraljevu umesto pojedinačnih akcija pomažu Crveni krst 1Foto: Z. Ljubojević

Na sastanku šefova odborničkih grupa u kraljevačkoj skupštini dogovoreno je da nijedna politička organizacija neće organizovati svoje volonterske mreže, već da će spremne da pomognu organizovati kroz lokalnu organizaciju Crvenog krsta.

Apelujemo na građane da ne pozivaju političke partije za pomoć, već Crveni krst kao deo Gradskog štaba“, navodi se u saopštenju koje je posle sastanka sa šefovima odborničkih grupa u gradskoj skupštini pročitao predsednik gradske skupštine Nenad Marković.

„Predstavnici svih odborničkih grupa u Skupštini grada Kraljeva zajedno pozivaju na solidarnu borbu protiv širenja zaraze. Na sastanku šefova odborničkih grupa, kome su prisustvovale sve stranke i grupe lokalnog parlamenta bez obzira da li učestvuju ili bojkotuju rad lokalnog parlamenta, potvrđena je zajednička zabrinutost zbog širenja virusa COVID19 i posledica koje nekontrolisano širenje može da izazove. Zaključeno je da je zbog toga neophodno da se u javnosti, i to iz svih institucija, čuje što jedinstveniji i što umereniji ton koji uliva poverenje građanima, da nisu prepušteni sami sebi, naročito da neće postati žrtve političkih sukoba i neslaganja.

Na sastanku, kome je prisustvovao i gradonačelnik Kraljeva dr Predrag Terzić, postignut je visok stepen saglasnosti u vezi sa donetim Planom zaštite i spasavanja od epidemije, ali je izneto i niz predloga za unapređenje predloženih mera koje će gradonačelnik predložiti Kriznom štabu na razmatranje i odlučivanje. Takođe je predloženo da ovaj način komunikacije i uticaja na tela koja donose propise koji sve članove zajednice obavezuje na postupanje tokom vanrednog stanja postane stalna praksa kako bi se obezbedilo da građani Kraljeva što direktnije utiču na kvalitet donesenih odluka od kojih doslovno zavise u najtežim trenucima.

Učesnici sastanka potvrdili su spremnost da učine sve u njihovoj moći da se donete odluke sprovedu, a sve u cilju zaštite širokih, posebno najugroženijih slojeva stanovništva.

Učesnici sastanka potvrdili su spremnost da učine sve u njihovoj moći da se donete odluke sprovedu, a sve u cilju zaštite širokih, posebno najugroženijih slojeva stanovništva.

U Skupštini grada Kraljeva koja broji 70 odbornika zastupljeni su ,na osnovu rezultata izbora iz aprila 2016 godine  Izborna lista Aleksandar Vučić-Srbija pobeđuje sa 34 odbornika, Izborna lista Ivica Dačić-„Socijalistička partija Srbije (SPS), Jedinstvena Srbija (JS)-Dragan Marković Palma“ sa 11 odbornika, Izborna lista Dveri-Da vratimo život Kraljevu-Dragan Vesović sa 6 odbornika, Izborna liste Grupa građana Lokalni front sa 5 odbornika, Izborna lista Grupa građana Starosedeoci Kraljeva i okoline-Savo Veljković sa 5 odbornika, Izborna lista Dr Vojislav Šešelj-Srpska radikalna stranka sa 5 odbornika i Izborna lista „Za bolje i pravedno Kraljevo“ (Demokratska stranka, Liberalno demokratska partija, Rusinsko demokratska stranka-NPS)-Vukomir Mitrović sa 4 odbornika.

Komentari

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.