Opšta bolnica Pirot i dalje u kovid sistemu 1Foto: Z. Panić

Direktor Opšte bolnice Pirot doktor Goran Petrović rekao je danas da iako se povećava broj laboratorijski potvrdjenih slučajeva obolevanja od korona virusa i broj prvih pregleda u kovid ambulantama u Pirotskom okrugu, broj prijema pacijenata na hospitalno lečenje u ovoj regionalnoj zdravstvenoj ustanovi, stagnira.

“U proseku bolnica ima dva do tri prijema dnevno. U poslednjih deset dana, najveći broj prijema u jednom danu bio je 6. Trenutno su u bolnici sa sumnjom na Kovid hospitalizovana 23 pacijenta: 18 je na kiseoniku,2 pacijenta su na higflow protoku,a jedan pacijent je intubiran”,rekao je Petrović.

On je dodao da je od ukupnog broja zaposlenih u bolnici 9 medicinskih sestara i 2 nemedicinska radnika su pozitivna na Covid -19.

“ Svi lekari su negativni. Dva anasteziologa i jedan specijalizant su na ispomoć u Kliničkom bolničkom centru Niš”, rekao je Petrović.

Prema njegovim rečima, trenutno su u kovid sistemu tri ekipe Opšte bolnice Pirot: jedna u kovid zoni, koja je  na 4 spratu Bolnice, druga u ATD ambulanti u Bolnici i jedna je angažovana na vakcinaciji u Tehničkoj školi u Pirotu.

“Do sada je vakcinu protiv kovida primilo oko 300 zdravstvenih radnika,a velika većina je i revakcinisana, što nam daje mogučnost da bolje i lakše funkcionišemo”, rekao je doktor Petrović.

Komentari

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.