Foto: Donacije.rs

Akcija je pokrenuta preko sajta donacije.rs.

„Neko je pokušao da ubije 70-ogodišnjeg novinara iz Grocke Milana Jovanovića, koji je pisao o korupcionaškim aferama. Zapalili su njegovu kuću, a život mu je spasila njegova supruga. Izgorelo im je sve. Čak i aparat za kiseonik bez kojeg teško diše, kao i lekovi koje pije kao težak srčani bolesnik i astmatičar. Potrebno je da hitno prikupimo 100.000 dinara i prvenstveno nabavimo novi aparat za kiseonik i lekove“, navode u fondaciji Slavka Ćuruvije.

Pokret centra danas je ocenio da je paljenje kuće lokalnog novinara portala „Žig“ Milana Jovanovića, pokušaj ubistva novinara i njegove supruge.

Napadačima nije bio dovoljan „molotovljev koktel“ koji su bacili na kuću, već su zapucali i na kućni prag kako bi dodatno zastrašili njega i njegovu suprugu i onemogućili im bezbedan izlazak iz kuće, navodi se u saopštenju.

Atmosfera među političkim neistomišljenicima je na samoj granici da bude otrovna, nasilno ponašanje se opravdava i na granici je da u društvu postane nešto što se podrazumeva, ističe se u saopštenju.

Apelujemo na sve učesnike javnog života, posebno političkog i medijskog, da se sa verbalnim, fizičkim, ekonomskim i svakim drugim nasiljem mora prestati. Na nasilje se ne odgovara nasiljem, a sa neiostomišljenicima se raspravlja, ističe se u saopštenju Pokreta.

Jedan od urednika informativnog portala Žig info iz Grocke Željko Matorčević izjavio je danas da su i on i njegov kolega Milan Jovanović kojem je noćas zapaljena kuća u napadu nepoznatih ljudi, u više navrata prijavljivali pretnje tužilaštvu u Beogradu ali da im niko nikada nije odgovorio da li je istraga sprovedena niti da li je bilo nekih rezultata