Foto: mup.gov

U saopštenju povodom napada na kolegu u Lazarevcu u utorak, Sindikat je upozorio da je zabrinjavajuće je da se država selektivno odnosi prema tim napadima, i kao primer navela ćutanje kada je prebijen žandarm u Novom Sadu, ili kada su policajci na stadionu sramotno isterani na tribine.

„Čak nam nisu odgovorili ko su vinovnici i organizatori tog napada. Kada su pre nekoliko dana napadnuti i povređeni policajci u međusobnom obračunu sa navijačkim grupama na naplatnoj rampi u Nišu, nije bilo reakcije drzave, a kamoli upoznata javnost sa tim incidentima“, naveo je sindikat.

Kako je istaknuto, sada se, u protestima povodom poskupljenja goriva ceo vrh države odjednom brine o policajcima, što je „korišćenje policajaca u propagandno-političke svrhe“, sa ciljem da se oni posvađaju s narodom.

Otkud se odjednom od strane najviših državnih funkcionera rodila takva ljubav prema policiji, pita Policijski sindikat Srbije, koji apeluje na sve pripadnike da poslove obavljaju u skladu sa zakonom i na građane da ne napadaju policajce.