Posete pacijentima u KC Niš i dalje zabranjene zbog gripa 1Foto: Južne vesti / Predrag Blagojević

U Kliničkom centru Niš i dalje je na snazi zabrana posete pacijentima zbog prijavljene epidemije gripa, a odluka o produžetku ili ukidanju zabrane biće doneta u sredu.

Načelnica Odseka za sprečavanje i suzbijanje hospitalnih infekcija Ivana Janićijević rekla je da stručnjaci Instituta moraju da u naredna dva dana dobiju još jedan izveštaj o broju obolelih od gripa na području grada i nakon toga će odlučiti o ukidanju ili produžetku zabrane posete pacijentima koji se nalaze na bolničkom lečenju.

U Nišu je i dalje na snazi nezvanična zabrana saopštavanja broja obolelih i preminulih od gripa, tako da se ti podaci poslednjih gotovo mesec i po dana ne mogu da dobiju ni u jednoj zdravstvenoj ustanovi u tom gradu.

Prema nezvaničnim informacijama, zabrana je stigla iz Ministarstva zdravlja i to sa ciljem da se spreči širenje straha medju gradjanima jer su na početku epidemije mediji u Nišu opširno pisali o svim licima koja su preminula usled komplikacija izazvanih gripom.

Epidemija gripa prijavljena je na području grada Niša 8. februara, a tada su i zabranjene posete pacijentima u Kliničkom centru.

Osim u Nišu, epidemija gripa prijavljena je i na području Pirotskog, Zlatiborskog i Moravičkog okruga.

Institut za javno zdravlje Srbije „Dr Milan Jovanović Batut“ saopštio je danas da su od početka godine u Srbiji 63 osobe umrle zbog gripa, a obolela su 153.053 lica.

Komentari

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.