Potpisi i za razrešenje rektora Kostića 1Foto: S. Župljanin

Vraćanje na posao predavača na Departmanu za biomedicinske nauke Državnog univerziteta u Novom Pazaru (DUNP) – docenata Vere Vukanić, Fadila Škrijelja i Mersudina Mulića zahteva se potpisivanjem onlajn peticije koju je pokrenuo Ljubiša Popović iz Beograda. Istom peticijom traži se razrešenje rektora te visokoškolske ustanove Miladina Kostića.

Peticiju je, do sada, potpisalo više od stotinu građana, a u obrazloženju za njeno pokretanje navodi se da je rektor uručenjem rešenja o prekidu radnog odnosa, „prekršio zakon, pokazao neakademsko i neprofesionalno ponašanje, očigledan revanšizam i zloupotrebu funkcije“.

Otpušteni predavači Vukanić, Škrijelj i Mulić optužili su rektora Kostića da ih je nezakonito otpustio i na taj način im se sveti „jer su pokrenuli postupak da se utvrdi da li on sa 68 godina starosti može da se kandiduje za rektora DUNP“. Kostić je na čelu DUNP bio tri mandata, devet godina, od 2012. do pre par meseci kada je na to mesto izabran profesor Bratislav Mirić. Do poslednjeg trenutka verovalo se da će Kostić dobiti i četvrti mandat i izbor njegovog naslednika za dobar deo javnosti bio je iznenađenje. On je treći mandat započeo sa 65 godina starosti, ali je to tada objašnjeno „da je proleće, a rektor tek u decembru puni 65 godina“.

Otkazi predavačima su uručeni po nalogu prosvetne inspekcije Veri Vukanić, a Škrijelju, neurologu, i Muliću, internisti-endokrinologu, zato što su istovremeno radili na DUNP i u svojim privatnim ordinacijama.

Komentari

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.

4 reagovanja na “Potpisi i za razrešenje rektora Kostića”

  1. Kostic u njegov prethodnik su od drzavnog fakulteta napravili porodicnu firmu u kojoj su polovina profesora porodicno vezani !

  2. Kostic, Dolicanin, Doroslovacki . . . – zbog takvih „gerijatrijskih“ slucajeva coveku se ogadi da radi i stvara na univerzitetu.

  3. Čekajte ljudi, zašto su profesori univerziteta Bogom dani ljudi?Zašto?Jeste napunili 65 godina života – u penziju bre kao sav ostali svet.Ekonomski fakultet u Beogradu je primer gde jedan čovek vlada preko 25 godina, a sad je izabran za prorektora Beogradskog univerziteta, u 66-oj godini života???Toliko je zatrovao odnose na Ekonomskom fakultetu, da je to strašno…Ej ljudi da li je to normalno???Menjaju bre zakon i čiče teraj u penziju!

Komentari

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.