Foto: Medija centar

Ustavom Srbije zabranjena je diskriminacija po bilo kom osnovu, a naročito su zabranjeni pol, veroispovest, političko i drugo uverenje, navodi se u saopštenju Janković.

Zakon o zabrani diskriminacije zabranjuje, pored ostalog, ponižavajuće postupanje koje ima za cilj povredu dostojanstva, naročito ako to predstavlja poniženje ili uvredu, a zakonom je propagiranje diskriminacije putem javnih glasila definisano kao težak oblik diskriminacije, ukazala je Janković.

Sve navedeno naslovna strana ovog magazina nedvosmisleno prikazuje, istakla je ona.

Janković je istakla da je prenošenje različitih stavova i polemika u medijima dozvoljeno, ali je obaveza svih medija da poštuju profesionalne i etičke standarde izveštavanja.

Predsednik Srbije danas je osudio uvrede i pretnje upućene novinarkama Studija B zbog izvešatavanja sa protesta opozicije u Beogradu, ali i uvrede na račun predsednika i članicu Komisije za istraživanje ubistava novinara Verana Matića i Ljiljane Smajlović.

Ministarstvo kulture je apelovalo na  poslenike u medijima da se pridržavaju standarda ove društveno važne profesije, kao što se protivimo vulgarnim reakcijama na izveštavanje novinarke Studija B, Barbare Životić.

Članica Predsedništva Srpske napredne stranke i šefica Službe za informisanje SNS, koja se inače retko oglašava u javnosti Vladanka Malović saopštila je ponosna sam na hrabro držanje Ivane Vučićević i Barbare Životić