Vladanka Malović: Ponosna sam na hrabro držanje Ivane Vučićević i Barbare Životić 1Vladanka Malović Foto: Miroslav Dragojević

Nakon salvi monstruoznih pretnji i prostačkih uvreda osećam dužnost i obavezu da, pre svega kao žena, uputim javnu podršku urednici televizije Studio B, Ivani Vučićević, i novinarki te televizije, Barbari Životić, koje su najnovije žrtve prostačina, bitangi i siledžija iz Đilasovog, Obradovićevog i Jeremićevog saveza.

To je danas saopštila Vladanka Malović, članica Predsedništva Srpske napredne stranke i šefiva Informativne službe te stranke, u saopštenju dostavljenom medijima.

„Oni koji su tukli novinarke, fizički napali članicu RIK-a, koji su nasilno upali u kabinet i nasrnuli na predsednicu Skupštine, javno pozivali da se predsednica Vlade Srbije siluje, predsednicu Skupštine nazivali „fuksom“ uz bezbroj ostalih skandaloznih reči i dela, danas pokušavaju da zaplaše i predstavnice medija, koje su krive samo zbog toga što misle da mogu da misle i da mogu da govore ono što one žele, a ne ono što je po volji Đilasa i njegovih saradnika i pristalica – istinu“, ocenila je Malović.

Prema njenim rečima, bolesni pozivi na linč i brojne uvrede upućene mladoj novinarki Životić u cilju da se zastraše i ona i njena porodica, pretnje urednici Vučićević, nazivanjem „fuksom“ i „plavom glupačom“ predstavljaju upravo ogledalo Đilasovog saveza i vrednosti koje oni žele Srbiji – silovane, ućutkane i prognane žene.

„Ponosna sam, kao građanka Srbije, na hrabro držanje Ivane Vučićević i Barbare Životić pred svim pretnjama i vulgarnostima, što podignute glave hrabro stoje braneći svoje pravo na slobodno mišljenje i izveštavanje pred fašističkom silom čija se moć meri u stotinama miliona evra, i to opljačkanih od građana Srbije“, napominje šefica Informativne službe SNS.

Dalje navodi da dok javnost u Srbiji čeka da se novinarska udruženja i nadležne institucije oglase, poziva sve hrabre žene da stanu sa Ivanom i Barbarom rame uz rame, „da budu i one hrabre i pošalju poruku i Đilasu i njegovim siledžijama da Srbija nije država u kojoj je bilo koji oblik nasilja dozvoljen i poželjan“.

I Maja Gojković osudila uvrede

Predsednica Skupštine Srbije najoštrije je osudila prostačke uvrede upućene glavnoj i odgovornoj urednici Studija B Ivani Vučićević i novinarki ove televizije Barbari Životić, koja je danima meta najprizemnijih uvreda, pretnji i linča.

„Nedopustiv je prostački i mizogeni odnos prema ženama koje se bave svojim poslom i pozivam sve u društvu da jasno osude ovakvo ponašanje. Ne sme da postoji zid ćutanja, jer ćutanje kreira atmosferu da je poželjno i dopušteno vređati žene. Budući da sam i sama bila izložena uvredama kao žena koja se bavi politikom, želim da poručim svima onima koji žene vređaju, a koji se preporučuju građanima i građankama Srbije da vode našu zemlju u budućnosti, da ostave žene na miru, da nemaju pravo da ih potcenjuju i omalovažavaju“, navela je predsednica Skupštine u saopštenju.

Marija Obradović: Pozivam i sve žene opozicije u Srbiji da oštro osude

Marija Obradović, potpredsednica Glavnog odbora SNS i narodna poslanica, takođe je danas danas najoštrije osudila napade koji traju već tri dana na račun novinarki Studija B Ivane Vučićević i Barbare Životić. „Verbalno i psihičko zlostavljanje koje sprovode nad Ivanom i Barbarom, ali i nad svim ostalim novinarima koji misle drugačije od Dragana Đilasa i Boška Obradovića, mora biti sankcionisano i zaustavljeno“, saopštila je Obradović i pozvala i sve žene opozicije u Srbiji da oštro osude i dignu glas protiv mizoginije, odnosno širenja ovakve vrste mržnje isključivo protiv žena.

Pročitajte još: Ko je šefica Informativne službe SNS?

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari