Komisija za obeležavanje praznika, dodelu priznanja i međugradsku saradnju u zemlji i inostranstvu Skupštine Grada Novog Sada poziva građane, preduzeća, ustanove, političke organizacije i druge oblike organizovanja građana, državne organe i organe lokalne samouprave da podnesu inicijative za dodelu Oktobarske nagrade i Novembarske povelje Novog Sada za 2008.

Komisija za obeležavanje praznika, dodelu priznanja i međugradsku saradnju u zemlji i inostranstvu Skupštine Grada Novog Sada poziva građane, preduzeća, ustanove, političke organizacije i druge oblike organizovanja građana, državne organe i organe lokalne samouprave da podnesu inicijative za dodelu Oktobarske nagrade i Novembarske povelje Novog Sada za 2008. godinu. Predlozi za Oktobarsku nagradu se podnose do 15. septembra, a za Novembarsku povelju Novog Sada do 1. oktobra.
Oktobarska nagrada dodeljuje se kao društveno priznanje pojedincima i kolektivima za izuzetne rezultate u radu i najviša dostignuća i ostvarenja u oblasti privrede, društvenih i drugih delatnosti u toku jedne ili više godina. Ovo priznanje Skupština grada dodeljuje građanima ili grupi građana za zajedničko delo ili ostvarenje, preduzećima, ustanovama i drugim organizacijama čije sedište je na teritoriji grada povodom 23. oktobra – Dana oslobođenja Novog Sada.

Novi broj centrale Skupštine grada

Od danas telefonska centrala Skupštine grada dobiće novi broj – 488-27-00, umesto dosadašnjeg 420-299, saopšteno je iz Informativne službe SG. Stari broj centrale 420-299 moći će da se koristi još sedam dana od uvođenja novog broja.

Novembarska povelja dodeljuje se kao društveno priznanje za izuzetne rezultate i dostignuća u oblasti privrede, društvenih i drugih delatnosti pojedincima i kolektivima za izuzetan doprinos razvoju Novog Sada. Ovo visoko priznanje Skupština grada dodeljuje povodom obeležavanja 9. novembra 1918, kada je srpska vojska oslobodila Novi Sad i 25. novembra 1918, kada je Velika narodna skupština donela Odluku o prisajedinjenju Vojvodine Srbiji.

Komentari

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.