Predsednica NURDOR-a Jolanda Korora dobitnica Februarske nagrade Grada Novog Sada 1Novi Sad Foto: Mihajlo Marković

To je najviše gradsko priznanje, a dodeljuje se povodom obeležavanja Dana grada, 1. februara.

Jolanad Korora je od 2016. godine predsednica NURDOR-a.

Njena borba za život svog deteta prerasla je u borbu za poboljšanje uslova lečenja i života mnoge druge dece, rečeno je na sednici.

„Celim svojim bićem, zajedno sa armijom volontera NURDOR-a, Jolanda Korora se uključila u brigu za naše najmlađe, koji vode svakodnevnu borbu za život i kojima je bolest zaustavila detinjstvo“, objasnila je predsednica Komisije za dodelu priznanja Branka Bežanov.

Gradonačelnik Miloš Vučević zahvalio je Korori i NURDOR-u za sve što su dosad uradili i poručio da nagrada predstavlja „jedno veliko hvala od Novog Sada“.

„Verujem da ovim pokazujemo da je Novi Sad grad dobrih ljudi, vrednih ljudi, ljudi koji imaju empatiju prema komšijama, prijateljima, sugradjanima, koji su spremni da se odreknu svog komfora, komoditeta, da bi bili na pomoći i usluzi onima kojima je pomoć i podrška potrebna. Hvala na svemu onome što je uradila, vrlo je impresivno“, naveo je Vučević.

Osim povelje, statue golubice, Korora će dobiti i novčanu nagradu u iznosu od 130.000 dinara. Njoj će nagrada biti uručena na Dan grada – 1. februara, koji se obeležava u znak sećanja na datum kada je Novi Sad dobio status Slobodnog kraljevskog grada od habsburške carice Marije Terezije.