Foto: EPA/ANDY RAIN
Ovo je objavljeno oko 90 minuta pošto je londonska policija danas dobila prijavu da je vidjen dron  blizu aerodroma Hitrou.

Zvaničnici nisu dali detalje o suspenziji letova ali su najavili da će biti date dodatne informacije.

„Na osnovu standardnih procedura rada, u saradnji sa kontrolom leta i gradskom policijom nastavljeno je poletanje aviona s Hitroua posle kratkog prekida“, saopštila je uprava aerodroma.

Policija nije navela da li je istraga potvrdila da je dron zaista leteo blizu aerodroma.

Polasci aviona s londonskog aerodroma Hitrou prekinuti su ranije zbog prijave o primećenom dronu, saopštila je uprava aerodroma.
„Reagujemo na vidjenje drona na Hitrouu i saradjujemo tesno sa gradskom policijom da sprečimo bilo kakvu pretnju za bezbednost operacija. Kao mera predostrožnosti zaustavili smo sve odlaske dok istražujemo“, saopštila je uprava aerodroma i izvinila se putnicima, prenosi britanski list Indipenedent (Independent) na svom sajtu. Aplikacije za praćenje letova pokazuju da avioni i dalje sleću na Hitrou, prenosi Indipendent.

Ova mera usledila je posle zatvaranja londonskog aerodroma Getvik pred Božić, zbog dronova. Zbog zatvorenog aerodroma Getvik, koje je trajalo tri uzastopna dana, više od 100.000 ljudi je bilo ili blokirano ili imalo odložene letove, što je bio najgori poremećaj izazvan dronom na nekom medjunarodnom aerodromu, prenosi AP.

Povezani tekstovi