Prijemom kod gradonačelnika počela "Dečija nedelja" u Pirotu 1Foto: Z. P.

Gradonačelnik Pirota Vladan Vasić sa saradnicima organizovao je tradicionalni prijem povodom Dečije nedelje za učenike pirotskih osnovnih i srednjih škola, predstavnike djačkih parlamenata i mališane Predškolske ustanove “Čika Jova Zmaj“. Skup je organizovan u saradnji sa Udruženjem “Prijatelji dece“ uz sve mere prevencije.

Dečija nedelja počela je danas i trajaće do 11. oktobra. Slogan ovogodišnje nedelje posvećene deci je “Podeljena sreća, dva puta je veća“.

Gradonačelnik Pirota Vladan Vasić, rekao je da je za njega lično najlepši dan u godini kada ga posete deca tokom dečije nedelje. Pirot je medju prvim gradovima Lokalni akcioni plan za decu usvojio 2005. godine. Ovaj plan je revidiran za period od 2019-2025. godine. Gradonačelnik je podsetio da se iz budžeta grada izdvajaju sredstva za pomoć porodicama sa decom. Različiti programi biće organizovani u svim osnovnim školama u Pirotu i vrtićima PU “Čika Jova Zmaj“.

Dečija nedelja obeležava se svakog oktobra s ciljem promocije i zaštite dečjih prava i poboljšanja položaja deteta u Srbiji. U programu obeležavanja učestvovaće i Srednja stručna škola i profesori Akademije tehničko vaspitačkih strukovnih studija.

Ova manifestacija ove godine je u znaku solidarsnosti i saradnje, koju je proglasila Vlada Srbije u cilju podizanja svesti o važnosti kontinuiranog angažovanja na unapredjenju solidarnosti i saradnje gra|ana Srbije.

Komentari

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.

Jedno reagovanje na “Prijemom kod gradonačelnika počela „Dečija nedelja“ u Pirotu”

Komentari

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.