Foto: FoNet/Ministarstvo odbrane

Nagrada je dodeljana za emisiju – Da možda ne, sa temom Heroji bitke za Košare na Kosovu i Metohiji tokom 1998-9, tokom koje je 2. juna prošle godine prikazan dokumentarni film, posle koga je razgovarano sa učesnicima bitke.

Mediji nemaju pravo da ne znaju za takve heroje i da ih prećutkuju, rekla je Kovačević primajući priznanje, ističući da se pokazalo da su gledaoci željni da se upoznaju sa tim događajima.

Ona je rekla da joj je čast što je u emisiji razgovarala sa herojima sa Košara, kao i da se nada da će se o njima snimiti film, što bi uradila svaka ozbiljna zemlja.

Priznanje za saradnju dodeljeno je, između ostalih, generalnom sekreterijatu predsedika Republike za doprinos realizaciji zajedničkih projekata u prošloj godini, kao i direktorki Narodnog muzeja Bojani Borić Brešković.

Na svečanosti je uručeno priznanje i najuspešnijom sportskoj ekipi Vojske Srbije – ženskoj atletskoj reprezentaciji i najuspešnijem sportisti atletičarki, razvodniku Nataši Ćulafić.

Direktor Medija centra Odbrana Stevica Karapandžin rekao je da se Centar, u vremenu sveopšte relativizacije istinskih vrednosti, bori za istinu.

Prema njegovim rečima, Centar je dnevno u prošloj godini ispratio pet medijskih događaja, pri čemu je pređeno više desetina hiljada kilometara, a u proseku je objavljivao knjigu na svaka tri dana.

Odbrana nastavlja tradicije „Ratnika“, prvog zvaničnog vojnog glasila u Srbiji, koji je počeo da izlazi 24. januara 1879. godine.