Projekat Limenkica-ulaznica započeo desetu sezonu 1

Ove subote, 23. februara, od 12 časova, u Dečjem kulturnom centru, za predstavu „Rođendanska sapunica” mališani će tradicionalno ulazak „plaćati” praznim limenkama, koje se prikupljaju i šalju na reciklažu, najavili su organizatori.

Na ovaj način je tokom prethodne decenije o reciklaži učilo više od 70.000 dece i mladih u 56 gradova i mesta u Srbiji. Istovremeno je prikupljeno čak pola miliona limenki, koje je moguće reciklirati bezbroj puta, a nakon toga se kao nova pakovanja za samo 60 dana ponovo mogu naći u prodavnicama.

U godini obeležavanja ovog jubileja, predstave će se održavati vikendima u Dečjem kulturnom centru, gde će deca u zamenu za limenke dobijati jedinstvenu reciklažnu valutu, prvu na svetu – Alu coin. Njime se kupuju ulaznice i druge zanimljive stvari, a zajedno sa maskotom akcije Li men-om, deca presuju limenke u posebnim presama i otpočinju proces reciklaže, saopštili su organizatori.

Cilj ovog projekta je edukacija dece o reciklaži i zaštiti životne sredine kroz pozorišnu umetnost, a sprovode ga Udruženja Eko art, Dečije pozorište „Čarapa” u produkciji „Škole plus”, uz podršku Recan fondacije za reciklažu limenki za piće i kompanije Ball Packaging.

Završna proslava 10 godina Limenkice-ulaznice i obeležavanje jubileja planirano je za 19. maj 2019, kada će se u Dečjem kulturnom centru Beograd održati specijalni celodnevni program namenjen svim mališanima i prijateljima Recan fondacije i Dečijeg pozorišta „Čarapa”.

Repertoar

nedelja 17.2. u 12č – „Da je Mića prao ruke“

subota 23.2. u 12č-  „Rodjendanska sapunica“

nedelja 3.3.  u 12č – “ Tri praseta“

nedelja 10.3. u 12č- “ Zaljubljeni meda „

nedelja 17.3. u 12č-   “ Kako su drvo i cvet spasili svet“

subota 23.3. u 12č –  “ Aladin“- balet za decu

nedelja 14.4. u 12č – “ Pipi dugačka čarapa“ 

subota 20.4.- u 12č- „Devojčica sa šibicama“

nedelja 5.5. – u 12č- “ Vuk i sedam jarića““

nedelja 19.5.-11č- 18č Pozorišni maraton- proslava 10 godina manifestacije                                 

“ Put oko sveta“- ( mala sala)

Koncert iznenadjenja! ( velika sala)

„Luda noć u pozorištu“ ( velika sala)