Ova manifestacija predviđa realizaciju pozorišnih studentskih predstava u formi žiriranog festivala, ali je najpre usmerena ka kreativnom radu i razmeni iskustava i znanja između učesnika.

Na Festivalu studentskog pozorišta publika će imati priliku da vidi ostvarenja mladih glumaca i reditelja koji dolaze iz regiona bivše Jugoslavije i to sa „Akademije za gledališče, radio, film in televizijo“ u Ljubljani, Akademije dramske umjetnosti u Zagrebu, Akademije scenskih umetnosti u Sarajevu, Fakulteta dramskih umetnosti na Cetinju, Fakulteta za dramske umetnosti u Skoplju, Fakulteta dramskih umetnosti u Beogradu, Sveučilišta u Rijeci i domaćina Akademije umetnosti u Novom Sadu. Osim zvaničnog programa koji će biti prezentovan na Kamernoj sceni i sceni „Pera Dobrinović“ Srpskog narodnog pozorišta, Festival će imati i „off program“ u Multimedijalom centru Akademije umetnosti u ranim popodnevnim satima, koji će, između ostalog, ugostiti renomiranog glumca i profesora Sveučilišta u Rijeci Radeta Šerbedžiju.

Svečano otvaranje Festivala zakazano je za četvrtak, 28. novembar, u 18 časova u Multimedijalnom centru Akademije umetnosti u Novom Sadu, nakon čega će u 19.30 takođe u Multimedijalnom centru biti prikazana prva predstava na Festivalu, „Bure Baruta“ Dejana Dukovskog u izvođenju studenata treće godine glume Akademije umetnosti u Novom Sadu, u klasi profesora Borisa Isakovića i višeg saradnika Miljana Vojnovića.

Ulaz na sve programe u okviru Festivala studentskog pozorišta je besplatan.