PSG pozvao Kancelariju za eUpravu da objavi egzaktne podatke o efektima vakcinacije 1Foto: EPA_EFE/VICTORIA JONES

Pokret slobodnih građana (PSG) pozvao je danas vladinu Kancelariju za eUpravu da u saradnji sa „relevantnim medicinskim institucijama“, objavi egzaktne podatke o efektima vakcinacije u Srbiji, kako bi ohrabrili građane da se prijave i vakcinišu protiv virusa korona.

Iz PSG su ocenili da se zbog „mnogobrojnih obmana i kontraverznih informacija kako u javnom prostoru, tako i na društvenim mrežama, stvorila velika sumnja kod građana u efikasnost i sam proces vakcinacije“.

„Zahtevamo da se u što hitnijem roku objave podaci o broju pozitivno testiranih građana koji su primili prvu dozu vakcine, broju pozitivno testiranih koji su primili i drugu dozu vakcine i broju preminulih od posledica kovida 19 koji su prethodno primili barem jednu dozu vakcine“, saopštili su iz Pokreta slobodnih građana.

Pozvali su građane da se „bez straha“ prijave za „bilo koju od ponuđenih vakcina“, navodeći da je imunizacija „jedini način da se zaustavi pandemija“.

Komentari

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.

Jedno reagovanje na “PSG pozvao Kancelariju za eUpravu da objavi egzaktne podatke o efektima vakcinacije”

  1. Sada vec postoje podaci o broju obolelih i broju vakcinisanih i obolelih.Ti podaci su u istorijama bolesti.Da bi se nastavila vakcinacija, koju u svakom slucaju podrzavam,neophodno je da lekari koji nisu politicki obojeni, ove podatke objave. Nemam poverenja u epidemiologe jer su oni u najvecem briju i politicari.Ja i moja supruga smo se medju prvima vakcinisali.

Komentari

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.