Kako se navodi, Aleksandar Vučić opet krši Ustav jer izlazi iz ovlašćenja funkcije koju je prisvojio.

„Pokret se neće ozbiljno baviti izjavama Aleksandra Vučića jer je svaka njihova analiza besmislena sem sa stanovišta medijske pažnje i manipulacije. Ali potrebno je istaći da finansiranje sporta u Republici nije adekvatno rešeno i da sistem „sportskih penzija“ koje doživotno primaju istaknuti sportisti posle 35. odnosno 40. godine života, ne može biti zamena za sveobuhvatno finansiranje sporta u javnom interesu, već u ovakvim okolnostima vodi tome da se više finansira prošlost od sadašnjosti i budućnosti“, navodi se u saopštenju.

Podsećaju da uloga države u sportu mora da bude prevashodno usmerena na podsticaj sporta kao javnog dobra, odnosno bazičnih sportova, masovnog sporta, sporta za sve, školskog sporta, rekreativnog sporta, društvene integracije preko sporta, vrednosti fer-pleja i sportske kulture, društvene solidarnosti, zdravlja nacije, nacionalne integracije i prestiža, pa i spoljno-političkih ciljeva. „Državno finansiranje sporta treba da prati te postavke, a ne da podilazi populizmu“, piše u saopštenju.

Dodaju da su profesionalni sportisti ljudi koji žive od bavljenja sportom, a učešće u reprezentaciji je čast i obaveza praćena državnim počastima.